Világhírű ökölvívóé volt ez a törékeny Alfa, most elárverezik

Gondolnád, hogy egy amerikai bokszoló egy törékeny kis olasz kabrióval járt?

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Előkerült Muhammad Ali egykori autója, a világhírű olimpiai és világbajnok ökölvívó Amerikában rendelte és használta ezt a csöpp stílusos olasz kabriót.


Ahogy ma, úgy a hőskorban is szinte mindent megkaphattak az igazán befutott sportolók, Muhammad Ali is közéjük tartozott. Az olimpiai és világbajnok nehézsúlyú ökölvívó ráadásul szerette az autókat, még saját gyára is volt egy darabig, ám a brazil Puma nem vitte túl sokra. Amerikaiként nem csak a nagyvasakat szerette, az európai importokat is legalább annyira, ezt az Alfa Romeo Spidert például 1976-ban rendelte az Illinois állambeli Lake Forestben, még saját rendszámot is rendelt hozzá, az ALIBEE2 még mindig rajta van a Spideren.
Hirdetés

Ízlése nem volt rossz, bár tűzpirosban szoktuk meg, illik az ezüst is a Spiderhez, azért van némi piros is benne, az oldalán húzódó díszítésben. Fekete bőrbelsővel rendelte és egy kis darabig használta is, de egész hamar tovább adott rajta, ám nem került messzire. Elajándékozta, méghozzá egyik barátjának, aki már a megrendeléskor is vele volt, még mindig ennek a barátnak a tulajdonában van. Nem pontosították, ki is ez a barát, ám az autóhoz jár egy Running with the Champ: My Forty-Year Friendship with Muhammad Ali könyv, melyet Tim Shanahan írt, így gyanítható, hogy ő a mostani tulajdonos. 80 000 kilométerrel kerül kalapács alá és egy legenda nevével a megőrzött dokumentumokon.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?