Zöld utat kapott a Cadillac Converj tanulmány

ELR néven érkezik a Cadillac elektromos kupéja

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nagyjából két-három év múlva kerülhet a kereskedésekbe a Converj tanulmány szériaérett változata, azaz az elektromos hajtású Cadillac ELR.


A Chevrolet Volt architektúrájának felhasználásával épít elektromos hajtású luxuskupét a Cadillax. Az ELR elnevezésű modell vonalait a két évvel ezelőtt bemutatott Cadillac Converj tanulmánytól örökli, melyről annak idején a GM-vezetők úgy nyilatkoztak, hogy idővel sorozatgyártásba kerül. A névváltoztatásra csak azért volt szükség, hogy az elnevezés illeszkedjen a cég jelenlegi névadási rendszerébe.
Az ELR-t egy T-alakú lítium-ion akkumulátorból, az elektromotorból és egy generátorként szolgáló négyhengeres belsőégésű motorból álló hajtáslánc fogja mozgatni, mely alapvetően elektromos üzemben működik, és csak az akkufeszültség csökkenése esetén kapcsol át generátorral hajtott üzemre. Az ELR legnagyobb nyomatéka 370 Nm, végsebessége 160 km/h körül alakul. További részletekről, árakról és a megjelenés pontos időpontjáról egyelőre nem nyilatkozott a Cadillac, de valamikor 2013-2014-re várható az új elektromos kupé érkezése.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?