DAEWOO NUBIRA

Futott kilométer: 80 000 km

Vegyes fogyasztás: liter

Döntően hol autózik: lakott_terulet

Összességében egy szép, és jó autó, ami az EGR megbízhatatlansága miatt sajnos akár külföldön is cserben hagyhat, de ez egy olyan alkatrész, amit minden márkaszerviz tart raktáron, a cseréje pedig nem több 20 percnél. A kapcsolódó assistance szolgáltatásokkal ezért nyugodtan bevállalható a hiba ellenére is a hosszabb utazás. Az elődje egy öreg kombi Opel Ascona volt. Ehhez képest -bár a csomagtere nagy- a pakolhatósága gyalázatos a kicsi, és rosszul megtervezett csomagtér nyílás miatt. Ha újból autóvásárlásra kerülne a sor, lehet ismét ezt választanám, de biztosan kombi kivitelben, és ha lehetőség van rá dízel motorral.

Használó

Születési éve: 1978

Neme: ferfi

Vezetési stílusa: atlagos

Döntően hol autózik: lakott_terulet

Lakóhely: budapest

Gyerekek száma: 0

Komfort, design

Utastér: tagas

Csomagtér: atlagos

Ülések: kenyelmes

Használhatóság:

Rugózás:

Dinamizmus

Hogy megy? furge

Milyen kanyarban?

Költség

Megérte-e az árát? igen

Fogyasztás városban: 10 liter

Fogyasztás országúton: 7 liter

Fogyasztás autópályán:

Vegyes fogyasztás:

Megbízhatóság

Meghibásodások száma: 6 alkalom , ebből 1 lerobbanás

Meghibásodás leírása: Az EGR szelep egy nagyon elrontott konstrukció. A hibajelző kontroll lámpája kisebb megszakításokkal az autó új kora óta ég, többször volt cserélve, de ez sem használt. A márkaszervíz -a legjobb hozzáállás mellett- nem tud vele mit kezdeni. Szelephiba esetén a fordulatszámot üresben, alapjáraton nem képes megtartani, lefullad, menet közben rángat, és az egekig szökik fel a fogyasztás. Eleinte zavart, mostanra megszoktam, hogy gyakrabban kell szelepet cseréltetni, mint olajat.Lerobbanás oka: elektromos rendszerLeírás: A fenti sok hiba közt egyszer úgy bekrepált az EGR, hogy azt a 100 méterenkénti indítózást, rángatást, szenvedést, míg a szervizig eljutottam találóbb lerobbanásként, mint "terven felüli szervizlátogatás"-ként emlegetni.

Mi volt a legjelentősebb hiba?: Hiba oka: futómű / fék Nincs kiemelt meghibásodás. Leírás: Anyaghiba miatt az egyik féktárcsa megrepedt.

A legjelentősebb hiba javításának összege:

Km óra állása a legjelentősebb hibánál: 100000 Km

Volt-e visszatérő vagy nehezen megoldott hiba?: nem

Visszatérő hiba leírása:

Kell-e olajat utántölteni a kötelező szervizelések között? nem