DACIA LOGAN

Futott kilométer: 60 000 km

Vegyes fogyasztás: 9 liter

Döntően hol autózik: lakott_terulet

Tetszik: ár/érték arány, a legolcsóbb családi autó; tágas belső tér és csomagtartó; olcsó, kiforrott alkatrészek; Nem tetszik: gyenge motor (1.4), a klíma kb felezi a teljesítményt; gyári Montana gumik életveszélyesek esőben; első ülések nyekeregnek; középkonzol világítás részben kiégett, részben kontakthibás; kesztyűtartó ajtó nem záródik rendesen, amiatt a lámpája állandóan ég;

Használó

Születési éve: 1975

Neme: ferfi

Vezetési stílusa: dinamikus

Döntően hol autózik: lakott_terulet

Lakóhely: budapest

Gyerekek száma: 2

Komfort, design

Utastér: megfelelo

Csomagtér: dinamikus

Ülések: kenyelmes

Használhatóság:

Rugózás:

Dinamizmus

Hogy megy? megfelelo

Milyen kanyarban?

Költség

Megérte-e az árát? igen

Fogyasztás városban: 11 liter

Fogyasztás országúton: 7 liter

Fogyasztás autópályán:

Vegyes fogyasztás: 9 liter

Megbízhatóság

Meghibásodások száma: 2 alkalom , ebből 2 lerobbanás

Meghibásodás leírása: 1, Beragadt computer-gomb, garanciális csere 2, Hátsó sárhányók rozsdásodása, garanciális javításLerobbanás oka: elektromos rendszer 2 alkalommal meghibásodás, a helyszínen oldódott meg Leírás: 1, A főtengely-jeladó nevű kütyü egyszer megadta magát, menet közben egyszercsak leállt a kocsi. Végül 1 óra sárgaangyalozás után magától megjavult a dolog, azonnal vittem a kocsit szerelőhöz, aki kicserélte a jeladót (kb. 10000 Ft), mondván hogy ez már a Megane-okban is szériahiba volt anno, és a computerből is ezt a hibát olvasta ki. Apropó: az autóklub adatbázisában nem volt benne a Dacia Logan, így a szerelő nem tudta, hol van a diagnosztikai-csatlakozó (a kesztyűtartó legalján). 2, Egy jónak látszó, szakadt 5A biztosíték miatt menet közben leállt a kocsi, elsötétült a kijelző, az út szélén vesztegeltünk 2 órát, szerencsére a dörzsölt sárga angyal megfejtette a rejtvényt.

Mi volt a legjelentősebb hiba?: Hiba oka: motor Javítás összege: 15000 Ft. Leírás: Főtengely-jeladó. Szériahiba a Megane-motorokban, így a Loganban is. Ha elromlik, elvileg elég egy kis kopogtatás, ütögetés, hogy ideiglenesen megjavuljon, de érdemes tartani egyet a kocsiban a biztonság kedvéért.

A legjelentősebb hiba javításának összege:

Km óra állása a legjelentősebb hibánál: 50000 Km

Volt-e visszatérő vagy nehezen megoldott hiba?: nem

Visszatérő hiba leírása:

Kell-e olajat utántölteni a kötelező szervizelések között? nem