FORD MONDEO

Futott kilométer: 227 000 km

Vegyes fogyasztás: 10.5 liter

Döntően hol autózik: lakott_terulet

Imádom!Az előző tulajdonosnál csak a papíron létező karbantartás miatt sok a gond vele,olyan baja nincs,ami miatt bárhol is cserbenhagyott volna.A szervízkönyvet vezető szervízt minősíti,hogy bár mindent kiszámláztak gyakorlatilag semmit nem csináltak meg.Amihez hozzányúltak,azt is csak összekókányolták.Gyakorlatilag az volt jó az autón,ami gyári...szerencsére az előző két mondeom javítási tapasztalatai kifizetődnek illetve a kiépített kapcsolatoknak hála a bolti árnál jóval olcsóbban szerzek hozzá alkatrészt.Ez a fajta motor (2.5-v6) nemigen található nálunk,ezért csak rendelésre hoznak mindent hozzá csillagászati áron-külföldről.Ezt én is megtehetem klubos kereteken belül ill. az interneten rendelve külföldi (nagyrészt angol) forgalmazóktól,kihagyva sok járulékos költséget.Tőlük sokat tanulhatnának a hazai cégek,a hozzáállásuk sokkal de sokkal korrektebb mint itthon,nem a lenyúlásra hajtanak,hanem arra,hogy a vevő elégedett legyen. Összegezve:imádom,az előző két négyhengeres mondeo után teljesen más a vémotor fílingje.A következő a lépcső egy régi vényolc...A nagyobb fogyasztást kompenzálja a fantasztikus motor,a nagyszerű hang és a tökéletes futómű (tízéves autóról van szó!).Alapjárattól max. fordulatig nem fogy el az erő,bár a gyorsulása kiváló,azért nem versenyautó.Az ötajtós kivitel garantálja a nagy csomagtartót (családi autóként funkcionál),jó pakilhatóságot,a tágas utastér és a GHIA felszereltség a kényelmet és a biztonságot.

Használó

Születési éve: 1975

Neme: ferfi

Vezetési stílusa: dinamikus

Döntően hol autózik: lakott_terulet

Lakóhely: varos

Gyerekek száma: 1

Komfort, design

Utastér: tagas

Csomagtér: dinamikus

Ülések: kenyelmes

Használhatóság:

Rugózás:

Dinamizmus

Hogy megy? furge

Milyen kanyarban?

Költség

Megérte-e az árát? igen

Fogyasztás városban: 13 liter

Fogyasztás országúton: 8 liter

Fogyasztás autópályán:

Vegyes fogyasztás: 10.5 liter

Megbízhatóság

Meghibásodások száma:

Meghibásodás leírása: Maszek javítja+saját magam.Használtan vettem,sok alkatrészt kell cserélni,ezért a májusi vásárlás óta folyamatos a szervizelés,de gyakorlatilag minden előre tervezett.Leírás: Ha a saját karbantartásom mellett lerobban,az csak a kifogyó benzin miatt lehet...

Mi volt a legjelentősebb hiba?: Hiba oka: motor Javítás összege: 100000 Ft. Leírás: Komplett hengerfejezés,mert a gyári tömítés kb. 200e km-t bír és ezen még nem volt cserélve.Inkább tudjam,hogy megvan,emiatt nem akarom megfőzni a motort.

A legjelentősebb hiba javításának összege:

Km óra állása a legjelentősebb hibánál: 100000 Km

Volt-e visszatérő vagy nehezen megoldott hiba?: nem

Visszatérő hiba leírása:

Kell-e olajat utántölteni a kötelező szervizelések között? nem