PEUGEOT 405

Futott kilométer: 950 000 km

Vegyes fogyasztás: 5.2 liter

Döntően hol autózik: autopalya,orszagut

Még mindig fut, de idén újra lett fényezve. Nem a garázsban, hanem korrekt fényezőműhelyben, kamrában. Megérdemelte. A belseje is újra lett rakva, az egymillió km nyomot hagyott a szigetelésen. Azóta sokkal csendesebb. Már túlélt egy 406-ost, és egy 605-öst. Sajnos már nincsen becsülete, de legalább olcsó az alkatrész. Részben anyagi okok miatt, részben a megbízhatósága miatt még mindig napi használatban van, évi 50-60eKm futásteljesítménnyel. Eladva nem lesz, a bontót csak kívülről fogja ismerni, dacolva a törvényi előírásokkal a roncsautó leadását illetően. Egyszerűen nem érdemli meg, hogy ott végezze!

Használó

Születési éve: 1980

Neme: ferfi

Vezetési stílusa: atlagos

Döntően hol autózik: autopalya,orszagut

Lakóhely: varos

Gyerekek száma: 0

Komfort, design

Utastér: tagas

Csomagtér: atlagos

Ülések: kenyelmes

Használhatóság:

Rugózás:

Dinamizmus

Hogy megy? furge

Milyen kanyarban?

Költség

Megérte-e az árát? igen

Fogyasztás városban: 6 liter

Fogyasztás országúton: 4.5 liter

Fogyasztás autópályán:

Vegyes fogyasztás: 5.2 liter

Megbízhatóság

Meghibásodások száma:

Meghibásodás leírása: Leírás: Számomra a korszak kategóriagyőztese. Hasonló korú mercik, bmw-k, egyéb német konkurnsek pl rohadnak, még olyan is, ami nem volt törve (renault 21szintén, Fiat dettó). Ez nem. Szereléskor mindig van ok káromkodni. A motor első osztály, a benzinesek is, közelítik a dízelek futásteljesítményét. Csomagtér nemcsak nagy, hanem praktikus is. Hazugság, hogy a hátsó futómű keveset bír. Már három hidat elhasználtam (mindet újonnan), melyik autó hátulja nem készül ki 200ekm után állandóan rakottan+utánfutóval?

Mi volt a legjelentősebb hiba?: Hiba oka: futómű / fék Javítás összege: 150000 Ft. Leírás: Legnagyobb hibája: 950ekm-nél a motor, cserélve lett váltóval együtt, azóta futott 150eKm-t. A régi motor még akkor is bírta, csak nagyon ette már az olajat.

A legjelentősebb hiba javításának összege:

Km óra állása a legjelentősebb hibánál: 100000 Km

Volt-e visszatérő vagy nehezen megoldott hiba?: nem

Visszatérő hiba leírása: Nem a szerelők álma, de inkább csak beszariak, mindenre van megoldás, már mindent ismerek rajta.

Kell-e olajat utántölteni a kötelező szervizelések között? nem