SKODA OCTAVIA

Futott kilométer: 132 000 km

Vegyes fogyasztás: 7.5 liter

Döntően hol autózik: lakott_terulet,autopalya,orszagut

Az autóval összességében elégedett vagyok. Csak a kopó alkatrészek kerültek cserére. Tetszik, hogy meg lehet jelenni vele, az 520 l-es csomagtartó óriási, jó az útfogás, fogyasztás is megfelel. Sokat költöttem rá, mert lefoglalt kocsi volt, és ki volt mellesztve, de mindent pótoltam. Negatívum, hogy VW konszern-es nyiszorgó lengéscsillapító hang hőségben, illetve szintén hőségben akadozó váltó. Amúgy is kicsit kemény, de 30 C-fok felett még jobban. De mindegyik octi és bora ilyen, többet is vezetek egyszerre, céges és saját autót. Azt bántam csak meg, hogy RS-t kellett volna vennem. Legközelebb azt fogok.

Használó

Születési éve: 1980

Neme: ferfi

Vezetési stílusa: dinamikus

Döntően hol autózik: lakott_terulet,autopalya,orszagut

Lakóhely: varos

Gyerekek száma: 1

Komfort, design

Utastér: tagas

Csomagtér: dinamikus

Ülések: kenyelmes

Használhatóság:

Rugózás:

Dinamizmus

Hogy megy? furge

Milyen kanyarban?

Költség

Megérte-e az árát? igen

Fogyasztás városban: 9 liter

Fogyasztás országúton: 5.9 liter

Fogyasztás autópályán:

Vegyes fogyasztás: 7.5 liter

Megbízhatóság

Meghibásodások száma: 13 alkalom

Meghibásodás leírása: Az előző tulajdonos által hagyott hibák helyreállítása. Főleg esztétikai hibák. Elektromos ablak kapcsolójának közepe kitörve, gyermekzár kapcsoló csere, dísz burkolat beszerzés, utasoldali légzsák és vezérlő beszerelés, mert az nem volt a kocsiban vásárláskor. Amúgy a kötelező szervizeket kellett csak elvégezni, kopó alkatrész cserék történtek. De magán szerelőnél végeztettem.Leírás: Már 2 alkalommal állt le a motor autópályán, de 5 mp-en belül beindult. Érdekes, hogy Shell üzemanyagot használok, és mindkét alkalommal más cég terméke volt a kocsiban. Nem tudom, hogy ez volt-e a baj, de a tény az tény.

Mi volt a legjelentősebb hiba?: Hiba oka: motor Javítás összege: 20000 Ft. Leírás: Kartel gáz elvezető cső, elvileg típushiba, hogy a hőtől elreped. 120 ezer km-nél.

A legjelentősebb hiba javításának összege:

Km óra állása a legjelentősebb hibánál: 100000 Km

Volt-e visszatérő vagy nehezen megoldott hiba?: nem

Visszatérő hiba leírása:

Kell-e olajat utántölteni a kötelező szervizelések között? nem