FORD FOCUS

Futott kilométer: 141 000 km

Vegyes fogyasztás: 6.8 liter

Döntően hol autózik: autopalya,orszagut

Hát én nem az az ember vagyok, aki az autóját agyon fogja dicsérni, mert én egyszerűen utálom. És azért van, mert egyáltalán nem vagyok megelégedve főként azzal, ami a motortérben található. Egyszerűen olyan hibák jönnek elő, amiket még eddig senki nem tudott rendesen megjavítani. Pedig Márkaszervizben is volt már. Kitisztíttattam a PDF szürőt, mert először azt mondták az a gond. Egy fokkal jobb lett az autó, de még mindig nem 100%-os. Minden cső kicserélve, szürők kicserélve, olaj kicserélve, turbo felújítva, stb. és még mindig nem jó. Pozitivumokat is tudok mondani természetesen: a 4db új gumi, amit ÉN vettem rá, meg a zenecucc ami benne van. Talán ennyi. Jaaaa, igen. A sokat dicsért kormánymű/kormányozhatóság tényleg jó, de ne higyjünk a szóbeszédnek, hogy jobb mint egy BMW, Mercédesz kormányműve. Kamu az egész! Összesítve a véleményem az autóról, hogy most ez van, elmegy, de soha a büdös életbe nem veszek még egyszer Fordot. Nekem ez az autó csalódás. Sok autót volt szerencsém már használni, de messze ez a legrosszabb. 2x vásároltam életemben Fordot! Most először meg utoljára. Bár hozzáteszem, hogy ez kizárólag az én véleményem az én autómról. Lehet, hogy szerencsétlen vagyok és pont egy agyonstrapált autót sikerült kifognom és más Ford tökéletesen működik. De nekem tutin ez volt az utolsó Fordom.

Használó

Születési éve: 1987

Neme: ferfi

Vezetési stílusa: atlagos

Döntően hol autózik: autopalya,orszagut

Lakóhely:

Gyerekek száma: 0

Komfort, design

Utastér: szuk

Csomagtér: atlagos

Ülések: kenyelmetlen

Használhatóság:

Rugózás:

Dinamizmus

Hogy megy? lusta

Milyen kanyarban?

Költség

Megérte-e az árát? nem

Fogyasztás városban: 7.2 liter

Fogyasztás országúton: 6.2 liter

Fogyasztás autópályán:

Vegyes fogyasztás: 6.8 liter

Megbízhatóság

Meghibásodások száma: 1 alkalom

Meghibásodás leírása: A PDF szűrő cseréjét kell kb 120000 km-ként megcsinálni, aminek az ára 350000Ft. Vagy lehet tisztíttatni is, de soha nem lesz olyan jó, mint előtte. 1 alkalommal meghibásodás, a helyszínen oldódott meg

Mi volt a legjelentősebb hiba?: Hiba oka: motor Javítás összege: 150000 Ft.

A legjelentősebb hiba javításának összege:

Km óra állása a legjelentősebb hibánál: 100000 Km

Volt-e visszatérő vagy nehezen megoldott hiba?: nem

Visszatérő hiba leírása: Az autó használat közben csinál olyat, hogy egyszer elkezd fulladni a motor, nincs onnantól nyomaték és ezáltal nem gyorsul. Ezt körülbelül 10 percig csinálja, majd rendbe jön. Rettentöen idegesítő hiba. Eddig 150000Ft-ot költöttem arra, hogy megtalálják ezt a hibaforrást és még semmi eredmény. Már szinte a motortérben minden csövet kicseréltettem, turbót kitisztíttattam és semmi. Rohadtul idegesítő. Valamint 100%-osan biztos vagyok benne, hogy a motor nem dolgozik 100%-on.

Kell-e olajat utántölteni a kötelező szervizelések között? nem