FORD MONDEO

Futott kilométer: 123 000 km

Vegyes fogyasztás: 7 liter

Döntően hol autózik: lakott_terulet

az autót kíméletesen használtuk, hosszú távban gondolkoztunk. rendszeresen karban volt tartva. ennek ellenére számos olyan hibája volt, amit vagy nem tudtak, vagy nem akartak megfavítani amíg garanciális volt. több dolog is zavaró volt, zajok, zörejek (és nem belős kárpit hangokra gondolok, hanem mechanikus fődarabokra) amik eredetének felderítését nem vártam meg, inkább eladtam. mind design, mind teljesítmény/élmény szempontjából jó közepes (bár a skoda octavia sztem mindkettőben veri) gyártási minőség/fegyelem szempontjából gyenge autó. örülök, hogy már nincs meg.

Használó

Születési éve: 1974

Neme: ferfi

Vezetési stílusa: atlagos

Döntően hol autózik: lakott_terulet

Lakóhely:

Gyerekek száma: 0

Komfort, design

Utastér: megfelelo

Csomagtér: atlagos

Ülések: kenyelmetlen

Használhatóság:

Rugózás:

Dinamizmus

Hogy megy? furge

Milyen kanyarban?

Költség

Megérte-e az árát? nem

Fogyasztás városban: 7.5 liter

Fogyasztás országúton: 6 liter

Fogyasztás autópályán:

Vegyes fogyasztás: 7 liter

Megbízhatóság

Meghibásodások száma: 13 alkalom

Meghibásodás leírása: - egy klíma cső elrepedt, cserére szorult - kormánymű hidegen egyre jobban szorult, kattogott, ezt felújították (nem ford szervízben) 20e km-el később érezhető volt, hogy kezdődik újra - egyik ajtó zárja beszorult, nyitva maradt. - hidegen az alapjárat nem volt egyenletes az első 1-2 percben. ezt új kora óta csinálta és vagy nem tudták vagy nem akarták megjavítani. gázadásra kisimult, rendesen ment, csak alapjáraton hintázott enyhén. - hideg indításnál az első 2-3 másodpercben kerregő hang jött a motortérből, de az ok sosem derült ki. ezt is majdnem új kora óta csinálta. vagy szíj feszítő vagy vezérmű tengely csapágyra gyanakodtak, sosem lett kijavítva. - hátulról, futóműtől kopogás és nyikorgás hallatszott rossz minőségű úton. ez is majdnem új kora óta probléma volt, sosem került kijavításra. 1 alkalommal meghibásodás, a helyszínen oldódott meg

Mi volt a legjelentősebb hiba?: Hiba oka: futómű / fék Javítás összege: 150000 Ft. Leírás: a kormánymű csere 200e ft lett volna, de sajnos a lízing cég úgy döntött, hogy inkább 150e-ért felújíttatják. kb egy évvel a javíttatás után újra jelentkezett a hiba.

A legjelentősebb hiba javításának összege:

Km óra állása a legjelentősebb hibánál: 100000 Km

Volt-e visszatérő vagy nehezen megoldott hiba?: nem

Visszatérő hiba leírása: számos hibát többszöri próbálkozásra sem került felderítésre/javításra. bosszantú inkább mint veszélyes. részben azért szabadultam meg tőle a jelenlegi piaci helyzetben nagy veszteséggel, mert nem akartam megvárni amíg a makacs hibák valamelyike komolyabb bajt okoz vagy nagyobb összeget emészt fel.

Kell-e olajat utántölteni a kötelező szervizelések között? nem