OPEL ASTRA F

Futott kilométer: 156 000 km

Vegyes fogyasztás: 6.5 liter

Döntően hol autózik: lakott_terulet,autopalya,orszagut

Az elvárasaimnak megfelelt és elégedett voltam vele, aránylag kényelmes is és masszív, strapa bíró minden része. Nem egy sport kocsi de rutinos sportos vezetéssel elég jól lehet vele menni. Igénytelen és csak szinte a természetesen kopó alkatrészeket kell cserélni benne. A fogyasztással is elégedett voltam. Terhelést is bírta, a csomagtér is tágas, a futót is bírta. Sajnos a műszerfal és a kapcsolók égői silányak és hamar kiégnek a csere pedig némelyiknél bonyolult.

Használó

Születési éve: 1963

Neme: ferfi

Vezetési stílusa: atlagos

Döntően hol autózik: lakott_terulet,autopalya,orszagut

Lakóhely: falu

Gyerekek száma: 1

Komfort, design

Utastér: tagas

Csomagtér: atlagos

Ülések: kenyelmes

Használhatóság:

Rugózás:

Dinamizmus

Hogy megy? megfelelo

Milyen kanyarban?

Költség

Megérte-e az árát? igen

Fogyasztás városban: 7.5 liter

Fogyasztás országúton: 5.5 liter

Fogyasztás autópályán:

Vegyes fogyasztás: 6.5 liter

Megbízhatóság

Meghibásodások száma: , ebből 2 lerobbanás

Meghibásodás leírása: A márka szerviz a garanciális idő alatt nem került igénybe vételre, csak a kötelező alkalmakkor. A vásárlás helyén lévő szervizben korrektek voltak és a kapcsolat azóta is folyamatos velük. Sajnos azonban a környékbeliekről már sok kellemetlen tapasztalatot szereztem. Utólag a márka szerviLerobbanás oka: elektromos rendszer 1 alkalommal meghibásodás, a helyszínen oldódott meg Leírás: Az üzemanyag ellátó rendszer mágnes szelepe leragadt és a motor nem indult be mert nem kapott benzint. Az egy éves garancia lejárta után történt nem sokkal. A gyári csere 32000 ft lett volna de a szervizbe ahol vettem mondták, hogy próbáljam meg az adalékkal ami csak 1200 ft volt, működött tökéletesen és azóta is működik néha ha eszembe jut öntök bele egy kicsit, egy-két évente egyszer.

Mi volt a legjelentősebb hiba?: Hiba oka: motor Javítás összege: 15000 Ft. Leírás: A szíj feszítő görgő csapágyas lett és cserélni kellett.

A legjelentősebb hiba javításának összege:

Km óra állása a legjelentősebb hibánál: 100000 Km

Volt-e visszatérő vagy nehezen megoldott hiba?: nem

Visszatérő hiba leírása: A termosztát leragadt és nem volt fűtés. A gyári darab egy hétig bírta, az után gyártott jóval olcsóbb azóta is tökéletesen működik 5 éve.

Kell-e olajat utántölteni a kötelező szervizelések között? nem