FIAT COUPE

(1993 - 2000)

Pozitív


Igazi dizájn klasszikus Chris Bangle tollából. Sportos mozgás, kezes viselkedés.

Negatív


Sok a széthajtott-ültetett-agyontuningolt példány, iszákos Turbo, kifogásolható minőség és megbízhatóság, főleg kíméletlen használat esetén.

Méret, kényelem, kidolgozás

Szexis retro részlet a karosszéria színére fényezett műszerfal, elöl szinte már tágas, hátul is egész elviselhető a hely, sportos üléspozíció. Sportkupéhoz képest is problémamentes mindennapi használhatóság, praktikus rakodórekeszek, jó formájú, alapból 295 literes csomagtér, támladöntéssel tovább bővíthető.

Különleges felszereltség

A korai szívómotoros modelleknél feláras ABS és utaslégzsák, de a Turbo változatok már jól felszereltek (Viscodrive sperrdifi). A sorozat vége felé, a kor színvonalán már szinte teljesnek mondható szériafelszereltséggel dobták piacra.

Ajánlott motor

A kétliteres, majd később az 1.8-as szívó négyhengeres kellő dinamizmussal mozgatja az 1,2 tonna körüli tömegű autót. A gyors Turbo változatok sokat fogyasztottak, de az öthengeres 220 lóerős 6,5 másodperc alatt sprintelt 100-ra, és 250 km/h a végsebessége.

Fenntartási költség

Egyes motoron végzett szerelésekhez ki kell venni azt, de a nagy szériás alkatrészek már sok helyütt bizonyítottak és viszonylag olcsók, kivétel a Turbo specifikus dolgok. A márkaszervizek óradíja elviselhető, a szívómotorok egész takarékosak.

Biztonság

Euro NCAP töréstesztje nincs, biztonsága a '90-es években nagyjából elvárható szinten mozog: oldalmerevítés az ajtókban, állítható övmagasság, két légzsák, ABS, jó fékek, ennyi.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre