SEAT CORDOBA

(2003 - 2009)

Pozitív


Bevált alapra épített, latinosan jó megjelenésű, hatalmas csomagtérrel rendelkező kisautó. Sportos vezetői helyzet, jó fékek, széles motorkínálat. A dízelek fogyasztása igen kedvező.

Negatív


Bosszantó apróságokon kívül nincs komoly baj. A háromhengeres dízel (1.4 PD TDI) zajos és csúnyán ráz, ezzel tönkreteszi a rögzítő bakokat, esetenként a sebességváltót.

Méret, kényelem, kidolgozás

Kemény műanyagok és komor hangulat a feketeség miatt. Jó vezetői helyzet, egyszerű, áttekinthető műszerfallal. A kormány hossz- és tengelyirányban is állítható. Elöl tágas, hátul viszont szűkös a hely, és a lejtős tetővonal miatt a fejtér sem elegendő. A Cordoba csomagtartója hatalmas, 485 literes.

Különleges felszereltség

A legtöbb Cordoba gazdagon felszerelt.

Ajánlott motor

55-től 180 lóerőig terjed a motorpaletta. A gyengébbik háromhengeres nehezen birkózik meg a tömeggel. Talán az 1.4-es illik a legjobban az autóhoz, a drága dízelek erősek és takarékosak, de nem kulturáltak.

Fenntartási költség

Viszonylag drága szerviz, átlagos megbízhatóság jellemzi. A motorok viszont takarékosak. Érdemes elkerülni a 2002-es háromhengereseket.

Biztonság

Átlagos, négycsillagos Euro NCAP törésteszt 2003-ból. Csak az ABS és a két légzsák széria, az oldallufik felárasak.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre