VOLKSWAGEN TIGUAN

(2007 - 2015)

Pozitív


Markáns megjelenés, tágas utastér, jó variálhatóság, gazdag felszereltég, eltalált hangolású futómű. Elsőkerék-hajtású verzió is létezik.

Negatív


Kemény terepre alkalmatlan, unalmas belső tér, rossz kilátás hátra, magas vételár.

Méret, kényelem, kidolgozás

Tág tartományban állítható kormány és vezetőülés, jó vezetési pozíció. A magas, de áttekinthető műszerfal megegyezik a Golf Plusban használttal. Rossz a kilátás hátra a széles C-oszlopok és a viszonylag kicsi hátsó szélvédő miatt. Külső méretei nem mutatják, mennyire tágas belül. A hátsó ülések 16 centis sínen tologathatók, így a 470 literes csomagtér 515 literesre növelhető. Hosszú tárgyak is beférnek, mert az anyósülés támlája lehajtható. Tárolórekeszből is sok van benne, terhelhetősége pedig 600 kg!

Különleges felszereltség

A műszerfal felül puha, de a hangulata komor. Már a legolcsóbb is jól felszerelt, de a klímával ellentétben a bőrkormány nincs benne alapáron. Felárért üvegtető, tolatókamera, önparkoló rendszer, és bi-xenon kanyarfényszóró is van.

Ajánlott motor

A legolcsóbb, turbós-kompresszoros, 1,4-es 150 lóerős benzines is jól mozgatja, de hektikusan adja le a teljesítményét és fura zajokat hallat. Sokat is fogyaszt, a kifinomultabb kétliteres turbósak pedig még többet. A csendes és takarékos közös-nyomócsöves dízelek jobban passzolnak hozzá, ezekből a 140 lóerős is elég.

Fenntartási költség

A bevált Golf-technika miatt várhatóan elég megbízható lesz. Csak két év garanciát adnak rá.

Biztonság

Ötcsillagos törésteszt, a gyermekek védelmére négy csillagot kapott az ötből. ABS, hat légzsák és a menetstabilizáló is széria. Az elektromos kézifék csak akkor old ki, ha bekapcsolta a vezető az övet.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre