Aztán a Mustang kesztyűtartó-légzsákjáról hallottak-e már?

A Ford a Mustang spéci térdlégzsákjával büszkélkedik

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Ford Mustang újdonságai közül nem esett még szó az első utasnak járó térdlégzsákról, amit a Ford a kesztyűtartó fedelével épít egybe.


A Ford úgy érezte nem tudunk még eleget az új Mustang biztonsági megoldásairól, és ez tényleg így is van. Eddig nem esett ugyanis szó a hatodik generációs Mustang egyik legélelmesebb megoldásáról, a kesztyűtartó-légzsákról. Nem a légzsák tartja a kesztyűt, hanem a kesztyűtartó fedelével építik egybe a visszatartó rendszer pirotechnikai elemét, azaz a lufi onnan jön ki. A Ford az első utasnak szánt térdlégzsák és a kesztyűtartó egybeépítésével jó száz alkatrészt spórol meg a gyári videó szerint.
Hirdetés


A tömegcsökkentés szem előtt tartása mellett a Ford így tudta a Mustangot a lehető legbiztonságosabbra megtervezni. A Mustangé és a Fordé ezzel az elsőség, korábban ilyennel más nem próbálkozott. A rendszerben az is új, hogy a légzsákok megszokott anyaga helyett itt műanyagot használtak fel, azaz a burkolati elem találkozik az utas térdével. Ez a megoldás az eddig használt térdlégszákokhoz hasonlítva 65 százalékkal kisebb súlyt tesz leehetővé. A Ford bízik a technikában így a közeljövőben több modelljükön is meg fog jelenni az ezzel a megoldással működő térdlégzsák.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?