Reagálnak a benzinkutak? Csökken mindkét üzemanyag ára!

A munka ünnepén a benzin és a gázolaj is olcsóbb lesz

A kormány ultimátumot adott a benzinkutaknak, talán ennek is köszönhető, hogy a hét közepétől mindkét üzemanyag olcsóbb lesz, de a régiós átlagáraktól még mindig messze vannak a hazai értékek.

Nem feltétlenül a világpiaci trendeket követik a magyar benzinkutak az aktuális árváltozással, hiszen két hét után újra nőtt a Brent hordónkénti ára, körülbelül egy százalékkal. Ugyanakkor ezt némiképp ellensúlyozza a forint árfolyama, amely az amerikai dollárhoz képest 1 százalékot erősödött. Jelen helyzetben viszont nem csak ezek a döntő tényezők, hiszen Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter ultimátumot adott a benzinkutaknak, amelynek értelmében önként kell a régiós átlaghoz igazítaniuk az árakat. Talán ennek is köszönhető, hogy szerdától a benzin és a gázolaj 3-3 forinttal olcsóbb lesz a töltőállomásokon a Holtankoljak.hu előrejelzése szerint. Így előbbi literenkénti átlagára 644, míg utóbbié 630 forint környékén alakulhat. A KSH múlt pénteki adatai alapján még az árváltozás után is mindkét típus esetében több mint 20 forint lesz a magyar és a régiós átlagár között.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?