4 millió forintot kérnek ezért a 61 éves Wartburgért!

A Használtautó.hu-n felbukkant hirdetés szerint egy igazi pajtaleletről lehet szó

Közel 4 millió forintért kínálnak eladásra egy 1963-as Wartburgot, amely több évtizedet rostokolt egy garázsban, ennek ellenére úgy tűnik, remekül kiállta az idő próbáját a különleges fényezéssel ellátott modell.

A maga idejében nem számított ritkaságnak a Wartburg 1000, hiszen a 311-esből és a 312-esből eggyüttesen több mint 300 ezer készült 12 év alatt. Azóta viszont eltelt több mint 6 évtized, így a működőképes példányok száma értelemszerűen alaposan lecsökkent. Többek között ezzel is magyarázható, hogy a Használtautó.hu felületén szűk 4 millió forintos vételárral bukkant fel egy fekete-fehér fényezéssel rendelkező modell. A hirdetés szerint egy 312-esről van szó, ám némi ellentmondást szül a leírás, ugyanis aszerint 1963-as évjárat, az említett típust viszont csak 1965-ben kezdték el gyártani. Ettől függetlenül meglehetősen szép állapotban maradt fent - főleg az utastér - annak ellenére, hogy a felsorolt adatok alapján 45 ezer kilométert futott a Wartburg. A hirdető szerint többek között azért lehetséges mindez, mert az elmúlt 20 évben egy garázsban állt az NDK idején született autó, ahová anno a saját "lábán" állt be.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?