5 millió forintért lesz kombi a Corvette, nem a GM által

Jövőre érkezik a Corvette AeroWagon, 22 995 dollárba fog kerülni az átépítés

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Jövőre már elérhető lesz az aktuális Corvette C7 kombi, azaz AeroWagon változata. Nem a GM kínálatából, hanem a Callaway Cars átépítéseként.

Első ízben érkezik jövő évben a Corvette Shooting Brake jellegű kombija, az AeroWagon. Aki azonban a márkakereskedőknél keresné, az csalódni fog. Nem a GM fogja ugyanis kínálni, hanem az amerikai Callway Cars készíti a targatetős gyári verzióra illeszkedő, a gyárinál (egyelőre nem pontosított mértékben) nagyobb csomagteret adó, de hátsó ülőhelyeket továbbra sem adó fartoldatot.
Mindez természetesen kevéssé meglepő, hiszen a Callway Cars már tavasszal bejelentette, hogy kombit farag a legfrissebb kiadású Corvette Sting Rayből. Akkor 15 000 dollárra (3,4 millió forint) taksálták az átépítést, amelyhez a gyári színnel megegyező fényezést további 1500 (340 ezer forint) dollárért említették.
Hirdetés
Végül jelentősen többe, 22 995 dollárba (5 millió forint) kerül az AeroWagon-csomag, de az nem csupán a karosszéria átépítését, hanem szélesített hátsó kerekeket és némi motortuningot is tartalmaz, hogy a 6,2 literes V8-as gyári 450 lóerős teljesítményét is lepipálja, s 320 km/órás végsebességet adhasson. Így tehát a Corvette esetén nem csupán a kombi karosszéria, hanem egyéb finomítások felára is lesz az említett, 5 millió forintnak megfelelő 22 995 dollár. Ami természetesen nem kevés pénz, épp elegendő ahhoz, hogy egyszer a gyűjtők legvágyottabb kincse lehessen majd az idén 60 éves Corvette kombija.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?