Máris csökkentik az egyik üzemanyag árát

A január elsejei 20 forintos drágulás után csökkenés jön

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Január közepén még biztosan érkezik egy 21 forintos emelés, az újév első hétvégéje viszont biztosan olcsóbb üzemanyagot hoz.

Ahogyan az várható volt, 2024 első napjával jelentősen megugrottak a üzemanyagárak a benzinkutakon a jövedéki adó megemelése miatt. A várakozásokkal ellentétben viszont nem 41, "csupán" 20 forintos emelést hozott január elseje, a fennmaradó 21 forint pedig január közepén épül be az árakba. Addig viszont némi fájdalomtapasz lehet a hétvégi árváltozás, legalábbis a gázolaj esetében, ugyanis a Holtankoljak.hu információi szerint ennek nagykereskedelmi ára bruttó 10 forinttal csökken, míg a benzin ára változatlan marad. A szakportál a változások miatt nagyon óvatos a becslésekkel, hiszen pillanatnyilag akár több tízforintos eltérés is lehet a kutak között, bár a legtöbb töltőállomás követte a MOL példáját, és két részletben emel. Jelen állás szerint a 95-ös literenkénti átlagára 562 forint, míg a gázolajé 599 forint.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?