Nem adtak a kicsire – íme az Év Női Autója

A Land Rover Defender lett a 2021-es Év Női Autója abszolút győztese

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Trükkös az Év Női Autója díj 50 tagú zsűrije: először megválasztották a kategóriagyőzteseket, majd a nemzetközi nőnapon kihirdették az abszolút győztest.

Állítólag az Év Női Autója (Women’s World Car of the Year, WWCOTY) az egyetlen olyan autós díj a világon, amelynek zsűrijét kizárólag hölgyek alkotják: az 50 tagú döntőbizottság öt földrész harmincnyolc országát képviselve értékeli a világ autópiacának újdonságait. Az új Defendert először 2021 legjobb középkategóriás szabadidőjárművének választották meg (lásd a kategóriagyőzteseket itt), majd a nemzetközi nőnapon megtartott végső eredményhirdetésen kiáltották ki a WWCOTY díj abszolút győztesének. A zsűritagok kiemelték a Defender karakteres formavilágát, akadályokat nem ismerő terepalkalmasságát, kimagasló közúti menetdinamikáját, valamint a XXI. század elvárásaihoz igazodó praktikumát és online funkcionalitását, meg persze széles modellkínálatát. A 90-es és 110-es karosszéria mellett elérhető Hard Top haszonjármű kivitelekben, míg hajtásláncból a plug-in hibridektől a dízeleken át az újonnan bemutatott, 525 lóerős V8-as benzinmotorig szintén mindenki megtalálhatja az igényének megfelelőt.
Hirdetés

A Defender bevezetése óta a hölgyek kitüntetésén túl több mint 50 elismerésben részesült világszerte: többek között elnyerte a Top Gear '2020. Év Autója', illetve az Autocar '2020. Év Szabadidőjárműve' címét, míg a Motortrend magazin megválasztotta a '2021. Év Szabadidőjárművének'.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?