Tovább küzdenek Schumacher életéért

Ismét megműtötték, Schumacher állapota javult

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Másodjára is megműtötték a vasárnap síbalesetet szenvedő Michael Schumachert. Orvosai szerint javult a hétszeres F1-bajnok állapota, de még nincs túl az életveszélyen.


Hétfő éjszaka a grenoble-i kórházban másodjára is megműtötték Michael Schumachert. A hétszeres F1-bajnok, 44 esztendős német legenda koponyájában csökkent a vérömleny mérete, s a hematómát eltávolíthatták. Orvosai szerint állapota javult, de továbbra is életveszélyes.
Hirdetés

Schumi vasárnap délelőtt szenvedett súlyos síbalesetet a francia Alpokban. Szerencsére bukósisakot viselt, ami bár a beszámolók alapján darabokra tört, de legalább életben tartotta azután, hogy az ex-pilóta fejjel ütközött egy sziklának.
A kedd délelőtti sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a család beleegyezésével végzett kétórás műtéti beavatkozás révén sikerült időt nyerni, s így a koponyaűri nyomás is jobban kontrollálható. A reggeli vizsgálat során nem fedeztek fel új vérömlenyt a sérült bal agyféltekében, viszont újabb - kisebb - sérüléseket, bevérzéseket is felfedeztek, amiket a nagy hematóma miatt korábban nem láthattak. Schumachert mesterséges kómában, testhőmérsékletét alacsonyan, 34-36 fokon tartják.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?