Kerüld el a Margit hidat és környékét!

Ismét tüntetők zárták le a Margit hidat Budapesten

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hétfő reggel, a Margit híd pesti hídfőjénél újra gyülekezni kezdtek a tüntetők, tiltakozva a kisadózó vállalkozások tételes adójáról, a katáról szóló törvény szigorítása és a rezsiköltségek emelkedése ellen. Mostanra teljesen lezárták a hidat.

Többnyire robogóval és kerékpárral, ételkiszállító cégek pólóiban és dobozaival jelent meg néhány száz demonstráló ma reggel a Jászai Mari térnél. Először a külső sávot foglalták el a híd északi oldalán, majd a másik oldalon is, végül mindkét irányban lezárta a hidat a tömeg a pesti hídfőnél - jelentette az MTI tudósítója a helyszínről. A tüntetők végül már 8 óra előtt elfoglalták a Margit hidat teljes szélességében a Jászai Mari tér közelében.
Hirdetés
A Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon azt írta, hogy a rendőrök a forgalmat a budai és a pesti oldal felől is elterelik. A "beragadt" járművek a síneken tudtak megfordulni, illetve egyesek a híd felhajtójáról fordultak vissza a körút pesti része felé. A járdák és a biciklisávok továbbra is járhatók. Néhány felszólaló arra buzdította a tömeget, hogy minden nap folytassák a "hídfoglalást", szóval a következő napokban is érdemes fennakadásokra számítani a környéken.
Hirdetés
Forrás: MTI
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?