Már itthon is konfigurálható az új Mustang, megvannak az árak

Mustangot vennél? Már itthon is konfigurálhatod!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Bár Európában is legenda, hivatalosan most először jelentkezik európai specifikációval a Ford Mustang. Itthon is konfigurálható.


Jó tudni, hogy a Ford Mustang rendelhetősége kapcsán hazánk is Európa része, ugyanis az európai piacra lépéssel együtt itthon is megjelent a már 2013 végén bemutatkozott legújabb kiadás konfigurátora. A 2,3 literes, 310 lóerős, négyhengeres és turbós EcoBoost motoros alapváltozat ára 11,27 millió forint, az automata váltó felára 650 ezer forint. A 441 lóerős 5,0 literes V8-as verzió 13,02 millió forinttól indul, azaz a V8-felár 1,75 millió forint. Az utóbbi, erősebb motor is hatsebességes manuális váltót kap alapáron, az automata felára a kisebb motornál láthatóval egyező.
Karosszériából a Fastback névre hallgató kupé az alap, a kabrió (Cabriolet) felára 1,3 millió forint. Négyféle bőrkárpit, ülésfűtés és -hűtés, navigáció egyaránt kérhető a már most konfigurálható, de most azért még nem rendelhető Mustanghoz. Ez a modell ugyanis csakis a különleges Ford Store márkakereskedésekben lesz kapható. Azok pedig leghamarabb a következő hónapban nyílnak. Egyelőre négy ilyen várható, a szentendrei Hovány, a budaörsi Petrányi és a Ford Solymár, valamint egy új, az M3-as kivezetőjén nyíló kereskedésnél. Ezekben a vevők okostelefon és tablet, valamint egy új alkalmazás segítségével állíthatják össze autójukat, amit fotófeltöltés segítségével be is illeszthetnek egy általuk választott környezetbe - megnézhetik, hogy miként mutatna házuk előtt. Ezt az alkalmazást persze már a közeljövőben letölthetővé teszi a Ford, hogy mind több vevő csorgathassa a nyálát a Virtual Mustang applikáció segítségével. Meghallgathatják az összerakott autó valósághűnek mondott motorhangját, majd a fotót megoszthatják barátaikkal.
Hirdetés
A várhatóan tavasz végétől rendelhető Mustangok a második félévben érkeznek majd haza, a legelső példányokról már nem érdemes beszélni, azok ugyanis már tavaly elkeltek. Az európai vásárlók a 2014-es UEFA Bajnokok Ligája döntője idején rendelhették meg az első 500 darab Ford Mustangot. A mérkőzés során több mint 9300-an regisztráltak, hogy lefoglalhassák az autókat, s az első 500 regisztráció alig 30 másodperc alatt érkezett be. Itthon nem várható ilyen roham, de az azért sikerre számíthat a Mustang, mert még akkor is kedvezőnek mondható az ára, ha Amerikában (mint sok mást) féláron kínálják.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 21:43
    Permalink

    Ebben semmi mentés nincs. Az, hogy neked más a felfogásod és nem tudod elképzelni, hogy a mai világban még van aki elutasítja az automata váltót, az nem az én hibám. 🙂
    Egyelőre soha semmilyen autót nem vennék automata váltóval. Még az M4-et is kézivel választanám, hiába dicsérik agyon az automatáját.
    Mivel ez a Mustang már egy új felfogás szerinti autó (pörgős nagy fajlagos teljesítményű szívó) illene egy jó váltót is csinálni hozzá. Ha nem sikerül az nem az én hibám, max. nem kérnék belőle. Akkor viszont az egész autó nem kéne, hiszen egy ilyet 10-es automatával szerintem vétek megvenni.

  • 2017.10.28. at 21:43
    Permalink

    Szép mentés lett volna , ha és itt jön be a ha … 😀 de mindegy elhiszem neked hogy csak ezt akartad írni és a bölcs szöveg csak valami félresiklott gondolat volt .
    Egyébként az amcsik nem tudnak jó manuális váltót gyártani vagy akad vagy kemény a kuplung de valamit mindig elrontanak .
    Egyébként ki az aki egy közel 1.800 kilós böhöm nagy túra kupét megvesz manuális váltóval .. mert hogy egy Subaru gt 86 -ot megvesznek az oké … de ezt .

  • 2017.10.28. at 21:43
    Permalink

    Látom, nem érted. 😀
    Nem az állításod valódiságát vontam kétségbe, hanem nekem és szerintem a legtöbbeknek egy ilyen autóba se turbó se automata váltó nem kellene.
    Nekem a Ford Mustang Shelby GT350 KELL(ene)!!! 🙂

  • 2017.10.28. at 21:43
    Permalink

    Had reagáljam le egy egyszerű Magyar közmondással ami így hangzik … Azért mert te nem tudsz úszni nem a víz a hülye …
    Bölcsebb te lettél volna , ha lehurrogás helyett a google-t használod ha már ennyire tájékozatlan vagy … 😀

    Íme néhány oldal a több ezer találatból :

    http://mno.hu/autopult/tiz-fokozattal-elesedik-az-automata-ford-mustang-1243719
    http://auto-live.hu/auto/kiszivargott-igy-fog-kinezni-a-2015-os-ford-mustang/
    http://autopult.hu/ujdonsagok/tiz-fokozattal-elesedik-az-automata-ford-mustang.html
    http://www.origo.hu/auto/20140821-ford-mustang-tizfokozatu-valtoval.html

    Külföldi google találat :

    https://www.google.hu/search?q=ford+mustang+10+speed&ie=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&ei=iQbWVPWXNMXTygOEp4DwAg

  • 2017.10.28. at 21:43
    Permalink

    Kifogytal az erveidbol nagyon hamar gyerek, csak felvilagositaskent , hogy maskor ne rohogtesd ki magadat azok elott akiknek van tapasztalatuk is az Amerikai dolgokal kapcsolatban. Akiknek nincs “tarsadalmi”biztositasa meg azok is kulomb ellatasban reszesulnek mint te a Magyar korhazban vagy a gennyes orvosi rendeloben (a garaazsom kulombul nez ki) kuldok kepet ha ohajtol. Kohazak ??? nem tudom mirol makogol, Auto nem letszukseglet szerinted mert nem birsz eltartani egy foss suzukit sem gondolom, de az US-ban ehen halsz auto nelkul mert meg jarda sincs nagyon csak a nagy varosokban.

  • 2017.10.28. at 21:43
    Permalink

    Szerintem ha már a kocsinál tartunk olvasgatva a hozzá szólásokat … 😀 kívánatosabb darab lesz a 2016 os modell év mikor is a friss fejlesztésű 10 sebességes automataváltó bekerül a mostani 6 sebességes helyett . 2016 os modellév ha jól kalkulálok 2015 őszétől várható … szóval aki ezt szeretné a garázsába várjon vele még picit jobban jár , ha csak az újra értékesítést vesszük alapul akkor is .

  • 2017.10.28. at 21:43
    Permalink

    Ez butaság. Ráadásul nem arról beszélgetünk ami nincs, hanem ami van. Erről majd akkor, ha valóra válik. Ne degradáld le a diskurzust kérlek.
    Szögezzük le: ma Magyarországon nem hogy 10, de egy ember sincs, aki ne kapna eü ellátást. Nem jót vagy rosszat, hanem ellátást.

    Térjünk vissza az autókhoz, és próbáljatok meg a realitás talaján maradni.

  • 2017.10.28. at 21:43
    Permalink

    Én pedig azt írtam, hogy van sok dolog, ami itthon jobb. Nem vitatva azt, hogy Mustangot venni pl.kint könnyebb.

    Én az 1500 kérdéses KRESZ tesztre nem haragszom. Az emberek többsége egyáltalán nem tudja a KRESZT.
    Ott a brutál tandíjadat törleszted….az sem könnyű

  • 2017.10.28. at 21:43
    Permalink

    60 millió ember társadalombiztosítása.
    Kőházak
    …. és még rengeteg más dolog.

    Légy tárgyilagos, egy Mustang nem létszükséglet, ahogy semmilyen autó nem az.

  • 2017.10.28. at 21:43
    Permalink

    Szinte biztos lehetsz benne , hogy beleszámolják az Európaiak szinte mindent drágábban kifizetnek . Elég csak megnézni egy Németben gyártott Audi A6 árat az USA-ban és mondjuk Németben . Majdnem fele annyiba kerül az USA-ban mint az Eu-ban annak ellenére , hogy ott is jelentkezik az autónkénti kb 1 milliós behajózási költség + 10% vám … Vicces ami itt folyik a legszörnyűbb az egészben az , hogy szinte mindenki tudja az Eu-ban prémium árat fizetünk máshol tucat termékekért és senki nem tesz ellene semmit …

  • 2017.10.28. at 21:43
    Permalink

    Ez az autó nem tud olyan sz.r lenni, hogy én ne akarnék belőle egyet. leginkább semmilyen európai környezetvédelmi szabványt nem teljesítő, egyáltalán nem takarékos motorral.
    De nagyon.

  • 2017.10.28. at 21:43
    Permalink

    Azért ha hivatalosan kerül európai piacra akkor gyanitom az amerikai szabvány lámpák nem kerülnek bele az ára igy az európai lámpák ára nem jelentkezik plusz költségképpen vagy legalábbis nem kellene.

  • 2017.10.28. at 21:43
    Permalink

    Egyébként ha ilyenben gondolkodnék biztosan nem a 2.3 literes sor 4 turbóval venném meg hanem a V8-al … ha már pénzt költ az ember költse el stílusosan .

  • 2017.10.28. at 21:43
    Permalink

    Tök jó de itt úgy jön ki az ára , hogy nem 5 % áfa-t kell csak fizetni hanem : nettó autó beszerzési ára + 1 millió a szállítási költség autónként , +EU-s szabályoknak megfelelő lámpák költsége , +10% vám amit megfejelnek még +27% áfával + az importőr haszna + a kereskedő haszna … számolj utána .

Vélemény, hozzászólás?