Vártuk és megkapjuk: csökkennek az üzemanyagárak

Szerdától olcsóbb a benzin és a gázolaj

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Itt a várva várt hír, érdemes szerdáig várni a tankolással, apad ugyanis a benzin és a gázolaj ára is.

Ahogyan az várható volt, a világpiaci árak mérséklődése és a forint erősödése miatt a hét közepén csökken a benzin és a gázolaj ára is. Előbbi jelentősebben: literenkénti 5 forintos eséssel 413 forint lesz a benzin átlagára, míg a gázolajnál 3 forintos mínusszal jellemzően 416 forintos literárakat várhatunk szerdától.
Hirdetés

Továbbra is igaz természetesen, hogy az egyes töltőállomások között akár 30-40 forintos eltérések is adódhatnak, így tankoláskor továbbra sem a mikor, hanem a hol kell legyen a fő kérdés. Bárhol is töltsük meg autónkat, előny, hogy egykori, a benzin esetében 2012 áprilisában, a gázolajnál 2012 januárjában adódott, egységesen 450 forint környéki csúcsáránál mindkét üzemanyagfajta olcsóbb. Legalábbis átlagár szerint, a legdrágább kutakon, például autópályák mentén azonban sajnos ilyenekkel is össze lehet futni. Érthető is, hogy nemrégiben készített felmérésünk szerint az autósok zöme nem is tankol az autópályákon. Érthető, magunk sem tennénk, sokkal inkább bevásárlóközpontok, ipari területek olcsóbb kútjainál.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?