Veszprém vármegyében is lecsapott a rendőrségi drón, íme a videó

Záróvonalon előzés, lejárt jogsik és műszakik, öv nélkül száguldozók: íme a drón újabb fogásai

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai az ajkai rendőrökkel közösen tegnap délután az Ajkai járásban lőtték fel a rendőrségi drónt. Mint kiderült, volt rá okuk bőven: alig néhány óra alatt közel 100 büntetést kellett kiosztaniuk.

Ezúttal az Ajkai járás volt a soros: a rendőrök itt engedték útjára az égi szemüket, hogy láthatatlanul figyelhessék meg a közlekedőket. Mivel nem volt ott a macska, cincogtak is az egerek Veszprém vármegyében, ám néhány kanyarral arrébb jött a hidegzuhany: közel 100 sofőrt kellett megbírságolniuk az egyenruhásoknak, ráadásul esetenként igen meglepő okok miatt. Összesen 39 fővel szemben szabtak ki például helyszíni bírságot az autó lejárt műszakija, valamint érvénytelen, lejárt jogosítvánnyal való közlekedésért, mobiltelefon vezetés közbeni használatáért, irányjelzés elmulasztásáért, a rakomány szabálytalan rögzítéséért, a megállás és előzés szabályainak megsértése miatt, illetve a gyermekbiztonsági rendszer használatának elmulasztásáért.
Hirdetés
Szintén helyszíni bírsággal sújtottak az egyenruhások egy gyalogost, aki a tilos jelzés ellenére haladt át az úttesten, valamint egy kerékpárral közlekedőt azért, mert a kötelező felszerelése hiányzott. Közigazgatási eljárás is indult egy sofőrrel szemben, aki a tilos jelzést figyelmen kívül hagyva haladt tovább egy kereszteződésben. A biztonsági övet 48 gépjárművel közlekedő személy nem használta, őket közigazgatási bírsággal sújtották a rendőrök, míg a záróvonalon előzés és érvénytelen hatósági engedéllyel, kötelező felelősségbiztosítás hiányában történt közlekedés miatt négy alkalommal éltek szabálysértési feljelentéssel az intézkedő járőrök. Egyéb közlekedési szabályszegések miatt további két gépjárművezetőt figyelmeztetésben részesítettek. Az alábbi videó az ellenőrzés során készült, ilyen egyértelmű a levegőből, ha záróvonalon előzöl.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2023.02.12. at 11:59
    Permalink

    Remélem a korrupciós tevékenységet is így figyelik, meg derítik fel a rend őrei nem csak a szabálysértéseket. Ha már így repkedhetnek felettem ezek az izék, a legkorruptabb úniós országban miért nem hallunk hogy lefigyelik a valós bűnözőket is?

Vélemény, hozzászólás?