10 millió forint alól indul itthon a Citroën kis villanyautója

Magyarországon is sikerült 10 millió forint alatt tartani az e-C3 indulóárát

Hamarosan megérkezik hazánkba is a Stellantis egyik nagy reménysége, a megfizethető kategóriába pozicionált e-C3, viszont az ára már most hivatalossá vált, mutatjuk mennyit kérnek érte.

Nem cifrázta túl a kínálatot a Citroën az e-C3 esetében, hiszen mindössze két felszereltségi szinttel kínálják majd, a You és a Max csomaggal. A hajtáslánc mindkét esetben 113 lóerős, 44 kilowattórás akkumulátorral, WLTP szerint 320 kilométeres hatótávval, és akár 100 kilowattos fedélzeti töltőrendszerrel, amelynek köszönhetően mindössze 26 perc alatt feltölthető 20 százalékról 80-ra.
Hirdetés
A belépő szintű You csomagban is megtalálható a HUD, illetve a telefonról vezérelhető töltés funkció, ugyanakkor az előfűtésről és hűtésről le kell mondani, mert az a Max csomag kiváltsága. Ugyanígy a vezeték nélküli Android Auto és Apple CarPlay is csak a drágább kivitelben található meg, de talán a legfájóbb, hogy a multimédiás kijelző sem jár az alap csomaghoz, csupán egy okostelefon-dokkoló. A Max felszereltség már küllemében is többet nyújthat, hiszen ehhez elérhető a kéttónusú fényezés is, bár alapáron mindkét csomag kék színben érkezik, a további 4 árnyalat feláras. Az alap kivitellel szemben itt már nem csak az első fényszórók és a nappali menetfény, de a hátsó lámpa is LED-es, és az ablaküvegek is kapnak egy szolid sötétítést. Az utastérben ezúttal már ott figyel a 10,25 colos multimédiás kijelző, ráadásul vezeték nélküli telefontöltésre is lesz lehetőség. Szintén fontos különbség még, hogy ebben a csomagban már nem csak szenzor, de rendes tolatókamera is segíti a manőverezést. Viszont a legfontosabb kérdés mégis az, hogy mennyit kérnek az e-C3-ért? A You felszereltségi csomag kezdőára Magyarországon 9 890 000 forint lesz, míg a Max 11 390 000 forinton nyit.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?