188 km/h-s átlaggal vontatott síelőt a legújabb Jaguar kombi

Már sírekordja is van a Jaguar XF Sportbrake-nek

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Még soha, senki sem vontatott olyan gyorsan síelőt, mint a vadiúj Jaguar XF Sportbrake a gyár svéd tesztpályáján. Guinness-rekordot döntöttek.


Ne aggódjanak, ha nem hallottak még a világ leggyorsabb vontatott síelésének sebességrekordjáról, magam is most hallok róla először, pedig a Guinness Rekordok könyvét masszívan bújtam kiskoromban. A téli sportokra készülvén Graham Bell - egykori brit downhill olimpikon - úgy gondolta, hogy megdönti ezt a rekordot, kísérletéhez pedig a Jaguar szakértelmét hívta segítségül, csakhogy hazán belül maradjanak. El is látogattak a brit gyár alpesi tesztcentrumába, Arjeplogba, Svédországba, ahol -28 Celsius fok és egy új Jaguar XF Sportbrake állt a határait mindig feszegető lesikló rendelkezésére.
Hirdetés

Néhány gyakorlómenet után sikeresnek bizonyult a kísérlet: Bell és a kombi XF 188 km/h-s átlagsebességgel suhantak a havon, így nem kevesebb mint 76 km/h-val döntötték meg korábbi vontatási rekordot. A Jaguar hozzátette, hogy a sikerhez hozzájárult az XF Sportbrake intelligens összkerékhajtása, légrugós és állítható futóművé, valamint fejlett nyomatékszabályzása is. „Végtelenül büszkék vagyunk, hogy támogathattuk Grahamet ebben a világverő teljesítményben. Ezek azok a különleges bevetések, amik igazán feszegetik autóink határait.” - tette hozzá Jeremy Hicks, a Jaguar-Land Rover ügyvezető igazgatója. Továbbá nem elhanyagolható teljesítmény 188 km/h-nál tartani azt a sílécet.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?