Hirdetés

188 km/h-s átlaggal vontatott síelőt a legújabb Jaguar kombi

Már sírekordja is van a Jaguar XF Sportbrake-nek

Még soha, senki sem vontatott olyan gyorsan síelőt, mint a vadiúj Jaguar XF Sportbrake a gyár svéd tesztpályáján. Guinness-rekordot döntöttek.

Nem hétköznapi teljesítmény 188 km/h-s átlagsebességgel síelni, amit a Jaguar XF Sportbrake segítségével tudott elérni az egykori lesikló

Ne aggódjanak, ha nem hallottak még a világ leggyorsabb vontatott síelésének sebességrekordjáról, magam is most hallok róla először, pedig a Guinness Rekordok könyvét masszívan bújtam kiskoromban. A téli sportokra készülvén Graham Bell – egykori brit downhill olimpikon – úgy gondolta, hogy megdönti ezt a rekordot, kísérletéhez pedig a Jaguar szakértelmét hívta segítségül, csakhogy hazán belül maradjanak. El is látogattak a brit gyár alpesi tesztcentrumába, Arjeplogba, Svédországba, ahol -28 Celsius fok és egy új Jaguar XF Sportbrake állt a határait mindig feszegető lesikló rendelkezésére.

Hirdetés

Van, ahol mindig fehér a táj, például Svédország északi részén. Itt döntött rekordot Graham Bell és a Jaguar

Néhány gyakorlómenet után sikeresnek bizonyult a kísérlet: Bell és a kombi XF 188 km/h-s átlagsebességgel suhantak a havon, így nem kevesebb mint 76 km/h-val döntötték meg korábbi vontatási rekordot. A Jaguar hozzátette, hogy a sikerhez hozzájárult az XF Sportbrake intelligens összkerékhajtása, légrugós és állítható futóművé, valamint fejlett nyomatékszabályzása is. „Végtelenül büszkék vagyunk, hogy támogathattuk Grahamet ebben a világverő teljesítményben. Ezek azok a különleges bevetések, amik igazán feszegetik autóink határait.” – tette hozzá Jeremy Hicks, a Jaguar-Land Rover ügyvezető igazgatója. Továbbá nem elhanyagolható teljesítmény 188 km/h-nál tartani azt a sílécet.

Hirdetés

Vélemény, hozzászólás?