Fennállása legjobb évét hozta tavaly a Rolls-Royce

Soha ennyi autót nem adott el a Rolls-Royce egy év alatt

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A koronavírus és a globális chiphiány ellenére is nagyot ment a Rolls-Royce 2021-ben, története legjobb évét tudhatja maga mögött.

117 éves fennállásának legjobb évét produkálta a Rolls-Royce, globálisan 5586 autót értékesített a brit luxusgyártó, 1836-tal többet, mint 2020-ban és 461-gyel többet, mint a korábbi rekordot jelentő 2019-es évben. Ezzel a Rolls-Royce lett a 250 ezer euró (kb. 90 millió forint) feletti szegmens legnépszerűbb márkája. Emellett a márka megdöntötte a saját eladási rekordjait a kínai, az amerikai piacon és számos más országban is. Hazánkban is regisztráltak a tavalyi évben 2 új példányt, míg 2020-ban egyetlen egyet sem. A Rolls-Royce saját bevallása szerint az eladásokat a Ghost dobta meg igazán, főleg az októberben debütáló Black Badge különleges kiadással, melyet az ügyfelek kérésére vett fel a goodwoodi gyártó a kínálatába, de szintén erős évet zárt a Cullinan és a kultikussá vált, hamarosan frissülő Phantom is.
Hirdetés
A Rolls-Royce háza táján is előkerült a villamosítás, tavaly a britek is bejelentették az első elektromos autójukat, melyet 2023 negyedik negyedévében terveznek piacra dobni Spectre néven. Emellett a goodwoodiak nagy erőkkel dolgoznak a gyártósoron, hogy a későbbi villanyhajtású példányok gyártása is zökkenőmentesen működhessen, kiszolgálva a meglehetősen szűk üzleti kört.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?