Továbbra is a Mustang a legkelendőbb sportautó világszerte

Utolsó óráiban is keresett modell a Mustang jelenlegi generációja

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Már az utakon teszteli a Ford a következő Mustangok első prototípusait, de az eladások egyelőre azt bizonyítják, az amerikaiaknak nem kell sietniük a fejlesztésekkel.

Sorozatban hetedik éve lett a legnagyobb példányszámban eladott sportautó a Ford Mustang. A kékoválos márka 2021-ben közel 70 ezer autót adott el globálisan, ráadásul ebben az összevetésben az elektromos crossover Mach-E nem is szerepel. Mindezt úgy sikerült elérnie a Fordnak, hogy a legfontosabb piacnak számító Egyesült Államokban történelmi mélyponton zárt a Mustang - még a Dodge Challanger is jobban fogyott a tengerentúl -, ennek ellenére az összes eladott sportkupé 76 százaléka az USA-ban talált gazdára. A Mustang eladásai Új Zélandon pörögtek fel leginkább az előző évekhez képest: több mint 50 százalékkal több autót adtak el a szigetországban, mint a korábbi években, de Brazíliában is nőtt az érdeklődés az S550 kapcsán 37 százalékos növekedést produkálva.
Hirdetés
A 2022-es év az eddigi eladások alapján már nem tűnik ennyire rózsásnak a Mustang szempontjából. Az Egyesült Államokban ugyanis további 19 százalékkal csökkent az eladások száma a korábbi évhez képest, de még így is a legjobban fogyó izomautó az államokban a maga közel 14 ezer eladott példányával, megelőzve a Dodge Challengert (11 124) és Chevrolet Camarot (6710). A Ford már gőzerővel dolgozik az S650-es kódnevű Mustangon, ami a jelenlegihez hasonlóan ígéretesnek tűnik, azonban az elmúlt napok tanúsága alapján az amerikaiak jobban tudnak autót építeni, mint titkot tartani, ugyanis több fórumon is kiszivárgott az új Mustangok orra.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?