Sikerült eloltani a valószínűleg villanyautó miatt lángoló hajót

A múlt hét elején kigyulladt hajón a becslések szerint több százmillió eurós a kár

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az előzetes hírekkel ellentétben jóval több, mint néhány tucat villanyautó utazott a fedélzeten, ezért is tartott ilyen sokáig megfékezni a lángokat.

Több mint egy heti küzdelem után sikerült megfékezni a lángokat a Fremantle Highway fedélzetén, a hatóságok pedig már el is vontatták a hajózási útvonalról a sérült járművet. Az üzemeltető K Line az eset kapcsán elmondta, hogy a fedélzeten 3783 jármű utazott, ebből pedig a korábbi híresztelésekkel ellentétben nem 25, hanem 498 villanyautó indult Németországból Egyiptomba. Többek között emiatt sikerült csak ilyen sokára eloltani a tüzet, amit nagy valószínűséggel szintén egy elektromos autó akkumulátora okozott. Ezt hivatalosan egyelőre nem erősítették meg a hatóságok direkt módon, de a holland RTL tévécsatorna által nyilvánosságra hozott felvételeken tisztán hallható, amint a parti őrség tagjai egy villanyautót jelölnek meg a tűz forrásaként.
Hirdetés
Egy szakértő szerint a hajóban keletkezett kár a rakománnyal együtt meghaladhatja a 330 millió eurót, ami nagyjából 130 milliárd forintnak felel meg. Viszonyításképpen a tavaly elsüllyedt Felicity Ace esetében 126 milliárdos kárról szóltak a hírek, pedig az akkor elsüllyedt hajón rengeteg nagy értékű autó is utazott, köztük Lamborghinik és Porschék. A most kiégett hajón sok száz BMW és Mercedes parkolt, de a Rolls-Royce is megerősítette, hogy néhány autójuk odaveszett. Szerencsére a Fremantle Highway oltási munkálatait sikerült időben befejezni, így a hajó nem süllyedt el, sőt egyelőre úgy tűnik, káros anyag sem került a tengerbe. A hatóságok vizsgálják a baleset körülményeit, a Nemzetközi Tengerészeti Szervezet pedig már jelezte a tűzeset kapcsán, hogy a jövőben szigorúbb szabályokat vezetnek be a villanyautók szállítására vonatkozóan.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?