3D szemüveg kell Ken Block rallycross autójához

Hétvégén startol a Rallycross VB

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Évről évre egyre vadabb ötletekkel rukkol elő Ken Block és csapata. Idén a szemnek szokatlan 3D-s mintákkal öltöztették fel a Focus RS-eket.


Hétvégén végre kezdetét veszi napjaink legizgalmasabb világbajnoksága, a Rallycross VB. Ahogy minden évben, idén is a Hoonigan Racing készült a legkülönlegesebb dekorral. A gyári Ford Focus RS RX supercarok 3D hatású villámmintákat kaptak, első ránézésre képesek húzni a szemünket. Az ötlet David Gwyther, más néven Death Spray Custom brit művésztől származik, aki az autókhoz passzoló sisakot, overált és rajtszámokat is készített a két pilótának. Ken Block és Andreas Bakkerud játékszere a tavalyi Focus marad, 600 lóerővel és 650 Nm nyomatékkal a motorháztető alatt. Rallycross autóktól megszokottan 2 másodperc alatt gyorsulnak 100 km/h-ra, többek között az összkerékhajtásnak is köszönhetően. 2,0 literes négyhengeres motorját Garrett turbó segíti, a hajtás 6 sebességes Sadev szekvenciális váltón keresztül megy.
Hirdetés
“A Hoonigan Racing és a Hoonigan Industries minden évben megpróbál a motorsport legmenőbb versenyautó-fényezéseivel előrukkolni” - mondta Ken Block. “Eddig mindig sikerült egyre jobb dolgokkal előállnunk és a legjobb művészek segítettek nekünk, hogy autóink különleges látványt nyújtsanak a versenypályán.” “A fiatalságomat arra fecséreltem, hogy egy régi Ford Escort hátsó ülésén a haverjaimmal összezsúfolódva minden rallyversenyre elmenjünk Nagy-Britanniában,” - mesélte Death Spray Custom. “2017-ben viszont okosabb dolognak tűnt, ha az időmet inkább Ken Block és a Hoonigan csapat társaságában pazarolom el.”
A két pilóta jó eséllyel indul a 2017-es bajnoki címért, tavalyi teljesítményük alapján a norvég pilótában még inkább benne van a győzelem esélye. Persze ott lesz hazai pilótánk, Lukács Kornél is, hogy megnehezítse a dolgukat. Ha épp nem a Miskolc Rallye helyszínén csápolunk, a hétvége folyamán érdemes lesz élőben követni a barcelonai futamot, amit a Rallycross VB hivatalos oldalán közvetítenek majd élőben. Továbbra is él az örök igazság: "Hooning is not a crime."
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?