500 euróért ilyen is lehet az új Audi A4 műszerfala

Videón a digitális műszerblokk, ami felárért már az Audi A4-ben is lehet

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az Audi A4 legújabb, B9 kódú szériája már a nyár elején bemutatkozott, most pedig digitális, feláras műszerblokkját láthatjuk közelebbről.


Még június végén debütált a B9-es gyári kódot viselő Audi A4, s már akkor sem volt titok, hogy a TT, a Q7 és az új R8 után e széria, az Audi legkelendőbb sorozata is megkapja a teljes egészében vetített, 12,3 colos műszerblokkot. Persze csak felárért, kereken 500 euróért, azaz mintegy 155 ezer forintért.
Miként a többi modellben itt is 12,3 col átmérőjű, 1440x540 pixel felbontású, 60 fps frissítésű a kijelző, amin ugyan az analóg órák is megjelenhetnek, de gyakorlatilag bármi mást is kitehetünk rá. Minden más megoldásnál jobban mutathatja a térképet, telefonkönyvünket vagy akár zene-, illetve fotóalbumunkat is. A megjelenítéshez természetesen nem csak a kijelzőt cserélték, illetve építették be, hanem a felbontáshoz megfelelően külön grafikai processzort is kapott az A4.
Hirdetés
Két előre beállított séma között a kormánykerékre szerelt gomb nyomkodásával válthat a sofőr. Míg a klasszikus nézet két nagyobb méretű analóg órával mutatja a sebesség-, illetve a fordulatszámmérőt, van egy "szórakoztatórendszeresebb", ami kisebb órák mellett a középső változtatható vetítésű blokknak hagy nagyobb felületet. Jó ez, jó ez, én már csak azt nem értem, hogy miért kerül mindez a sofőr elé, miért nem rakták középre, hogy az összes utas láthassa. Tudom, tudom, vezetőközpontúság van; persze a haladás technikája mellett, illetve után, meg persze ott a középső kijelző is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 14:04
    Permalink

    Nagy dolog, belépő Volvókhoz évek óta kapható, BMW Mercedes is régóta kínálja, asszem a 5er a legolcsóbb modell amihez kapható.

    Amúgy jó dolog, 500 eur nem kevés, mert nem ez az egyetlen tétel amit be kell vállalni, ha az audi megtartotta árazási szokását.

Vélemény, hozzászólás?