8 sérült, egy apró figyelmetlenség miatt? Mutatjuk, mi történt!

Az elsőbbséget mindig meg kell adni, így járhatsz, ha nem figyelsz eléggé

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Két Opel ütközött Békésen, mert az egyik sofőr nem vett észre egy elsőbbségadásra kötelező táblát. A tanulságos eset még tavaly történt, a rendőrség viszont csak most, a nyomozás befejeztével tette közzé a részleteket.

Egy Opel Meriva hajtott oldalról egy Opel Astrába Békés településen. A baleset egy igen könnyedén elkövethető hibából, egy kis figyelmetlenség miatt történt. A kereszteződésben sárgán villogott a jelzőlámpa, mellette pedig ott virított a "macisajt", avagy az elsőbbségadásra kötelező tábla. Az egyik autó vezetője ezt nem vette észre, így nem adott elsőbbséget a másik autósnak. A mosonmagyaróvári férfi a rendőröknek elismerte, hogy nem figyelt eléggé, nem vette észre a táblát.
Hirdetés
A kis figyelmetlenség miatt történt ütközésnek súlyos következménye lett. A vétlen autóban egy négyéves kisfiú és az édesanyja könnyebben, míg a velük utazó nagymama súlyosan megsérült. A szabálysértő férfi és az egyik utasa könnyű, három utasa súlyos sérülést szenvedett. A Békéscsabai Rendőrkapitányság kivizsgálta az ügyet, a bizonyítékok fényében a férfit közúti baleset gondatlan okozásával gyanúsítják. A történet tanulsága egyszerű: figyelni kell a forgalomban, és vigyázni a magunk és mások épségére. Igaz, a másik sofőr vétlen volt a balesetben, ám az ő autójában is megsérültek: sárgán villogó lámpa, vagy rosszul belátható kereszteződés esetén célszerű tehát akkor is körülnézni, ha egyébként nekünk lenne elsőbbségünk.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?