8 sérült, egy apró figyelmetlenség miatt? Mutatjuk, mi történt!

Az elsőbbséget mindig meg kell adni, így járhatsz, ha nem figyelsz eléggé

Két Opel ütközött Békésen, mert az egyik sofőr nem vett észre egy elsőbbségadásra kötelező táblát. A tanulságos eset még tavaly történt, a rendőrség viszont csak most, a nyomozás befejeztével tette közzé a részleteket.

Egy Opel Meriva hajtott oldalról egy Opel Astrába Békés településen. A baleset egy igen könnyedén elkövethető hibából, egy kis figyelmetlenség miatt történt. A kereszteződésben sárgán villogott a jelzőlámpa, mellette pedig ott virított a "macisajt", avagy az elsőbbségadásra kötelező tábla. Az egyik autó vezetője ezt nem vette észre, így nem adott elsőbbséget a másik autósnak. A mosonmagyaróvári férfi a rendőröknek elismerte, hogy nem figyelt eléggé, nem vette észre a táblát.
Hirdetés
A kis figyelmetlenség miatt történt ütközésnek súlyos következménye lett. A vétlen autóban egy négyéves kisfiú és az édesanyja könnyebben, míg a velük utazó nagymama súlyosan megsérült. A szabálysértő férfi és az egyik utasa könnyű, három utasa súlyos sérülést szenvedett. A Békéscsabai Rendőrkapitányság kivizsgálta az ügyet, a bizonyítékok fényében a férfit közúti baleset gondatlan okozásával gyanúsítják. A történet tanulsága egyszerű: figyelni kell a forgalomban, és vigyázni a magunk és mások épségére. Igaz, a másik sofőr vétlen volt a balesetben, ám az ő autójában is megsérültek: sárgán villogó lámpa, vagy rosszul belátható kereszteződés esetén célszerű tehát akkor is körülnézni, ha egyébként nekünk lenne elsőbbségünk.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?