80 évesen 182-vel csapatta a WRX Imprezájában, amikor bemérték!

A Subarujával gyorshajtó bácsi nem csak büntetést kapott, a jogosítványát is elvették

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hat hónapra vonták be az idős ausztrál férfi jogosítványát a sebességtúllépés miatt: 100km/h lett volna a megengedett az Adelaide felé tartó vidéki útszakaszon, a 80 éves sofőrt pedig 182-vel mérte be a radar.

Megvan az utakon a tipikus 80 éves öreg bácsi, aki azt sem tudja, hogy melyik sávban megy az ezeréves ütött-kopott közlekedőedényével, de legalább azt 30-cal teszi a 60-as táblánál? Ausztráliában ennek a totális ellentétével találkoztak a helyi járőrök. Egy Subaru Impreza WRX-et mértek be a Port Wakefieltől nyugatra található Alma mellett egy elhagyatott vidéki úton 182-vel a 100-as táblánál, és amikor végre utolérték, kiderült, hogy a sofőr 80 éves. Az élményautózás és a sebesség szeretete tehát továbbra sincs korhatárhoz kötve, ahogy a közlekedési szabályok betartása alól sem jár felmentés az időseknek: nem csak megbüntették a férfit, de a jogosítványát is felfüggesztették hat hónapra.
Hirdetés
Fontos viszont figyelembe venni a tényt, hogy bár mindenkire ugyanazok a szabályok vonatkoznak, egy ilyen gyorshajtás a sofőr reakcióidejének, érzékszerveinek és reflexeinek romlásával fokozottan veszélyes lehet. "Túl magas a száma a súlyos sérülésekkel vagy halálos áldozattal járó baleseteknek, amelyeknek az ilyen felelőtlen közlekedés az egyik fő oka." - nyilatkozta a helyi rendőrség az üggyel kapcsolatban. "A járőreink ezért továbbra is különös figyelmet kell, hogy fordítsanak a gyorshajtókra, az ittas és egyéb szerek hatása alatt vezető sofőrökre, illetve az autók műszaki állapotára."

Mindez az igyekezet érthető is, hiszen Dél-ausztráliában idén eddig 64 halálos baleset történt, ami a korábbi évekhez mérten 12 százalékos növekedés.

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?