A Flying Spur S a leggyorsabb négyajtós Bentley

Sorozatgyártású szedán Bentley még nem ment így, mint a Flying Spur S

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Minimális változtatással új topmodellt kreált a Bentley a Flying Spur kínálatának csúcsára. Négyajtóshoz képest nagyon megy az S.

A fekete kiegészítőkről azonnal beazonosítható, hogy nem mezei Flying Spurral van dolgunk. A Porsche csúcsváltozataihoz hasonlóan, nevében csupán egy S betűvel bővült minden idők leggyorsabb sorozatgyártású négyajtós Bentley-jének neve. Ez az S a külső sötétítéseken túl az utastérben új háromküllős kormánykereket és W12 S feliratokat takar, például a fejtámlákon.
Hirdetés
Sportosabbnak mutatja magát és valóban az is az S a többi Flying Spurhoz képest, pedig motorjaik alapvetően egyformák. Ám az S-ben 10 lóerővel többet tud a hatliteres, W12-es biturbo motor, ami konkrétan 626 lóerőt és 820 newtonméter nyomatékot jelent. A futómű is a fokozott menetteljesítményekhez hangolt, hiszen az S sebességmérője nem áll meg 320-nál, hanem tovább kúszik 325-ig. A százas tempót 0,1 másodperccel hamarabb éri el az S, azaz 4,5 másodperc alatt, ami szép eredmény egy közel 2,5 tonnás óriástól.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?