Elkészült az első Bentley Bacalar motorja

Csak 12 Bentley Bacaar készül, különös gonddal tesztelik a W12-es motorját

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Három vízköre van, UV folyadékkal tesztelik, és egy munkanap csak egy darab készül el az új különleges Bentley kabrió motorjából.

Komoly utat járt már be a Volkswagen csoport W12-es, 6,0 literes motorja, mióta 2003-ban bemutatták. A tizenkéthengeres motor jelölése és főbb paraméterei nem változtak, mégis szinte teljesen átépült 18 év alatt. A fejlesztések során a forgattyúsház 30%-kal lett hosszabb, a hengerek falára bevonat került, a motor teljesítménye lóerő tekintetében 27, nyomaték szempontjából pedig 38%-ban emelkedett. Ma ugyanis a legfrissebb verzió 650 lóerőt teljesít, ez kerül a Mulliner által kézzel épített Bentley Bacalar kabrióba, és most elkészült az első ügyfélautóba szánt motor. A W12-es megszületése pedig egy jóval összetettebb folyamat a sorozatban gyártott motorokhoz képest. Az összeszerelést 45 munkás végzi - kizárólag kézzel, amire minden motor esetében legalább 6,5 órát szánnak. A teljes összeszerelést követi a tesztelés több fázisban. A W12-es motornak három hűtővíz köre van, mindegyiket egyesével töltik fel és ellenőrzik a nyomást körönként. Ezután leengedik és egy UV fényre reagáló folyadékkal töltik fel teljesen, ezzel figyelik az esetleges szivárgásokat. Ezután egy villanymotorral 120 percenkénti fordulatszámmal forgatják a motort, hogy ellenőrizzék, minden megfelelően dolgozik, majd ezután következik az éles teszt UV folyadékkal feltöltve indítják be a motort, és alapjáraton figyelik a működését. A W12-es tesztfolyamatában az utolsó egy 21 és fél perces tesztüzem 3800-as fordulatszámon, melyen minden motor átesik. Minden 100. motort azonban kivesznek a sorból és hosszabb ideig járatják 6000-en. Eddig több mint 100 000 darabot gyártottak le a különleges 12-es motorból, mely a Bentley Bacalarba is kerül, amiből csupán 12 darab készül a Mulliner által, és már mindegyiknek megvan a gazdája.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?