Már idén a Tesla babérjaira törne a Volkswagen

800 ezer villanyautót tervez 2022-re a német gyártó

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A teljes trónfosztást 2025-re ígéri a konszern, azonban már idén szeretnék megközelíteni a legfőbb rivális Tesla eladási számait.

A Volkswagen nemrég ismertette a hosszútávú terveit egy konferencián, ezen kiemelték, hogy szeretnék, ha 2030-ra a konszern által eladott autók legalább 50 százaléka kizárólag villanyhajtású lenne. Ezen törekvéseket bizonyítandó egy óriási, 7,1 milliárd dolláros fejlesztésbe kezdett a német márka az amerikai kontinensen, hogy a gyárait felkészítse az elektromos autók gyártására.
Hirdetés
A jelenlegi tervek szerint idén 800 ezer villanyautó gördülhet le a wolfsburgiak gyártósorairól, de ezzel még a Tesla 2021-es számait sem tudnák felülmúlni. Elon Musk cége a tavalyi évben 930 ezer autót gyártott le, és közel 940 ezer megrendelést teljesített. Ami az idei évet illeti, 2022 első negyedévében a Tesla több mint 305 ezer autót gyártott le, és a cégvezér jóslatai szerint ez a szám nagyjából másfél milliónál állhat meg az év végére. Herbert Diess, a Volkswagen vezérigazgatója maga is elmondta, hogy nem lesz egyszerű a Teslát letaszítani a trónról, de meglátásai szerint a német márka hosszabb távon versenyképesebb lehet a piacon, hiszen több szegmenseben kínálnak autókat, mint a Tesla, és a gyárak fejlesztésével a kapacitásuk is egyre nő, míg az amerikai vállalat nem fog tudni ilyen gyors ütemben fejlődni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2022.05.18. at 12:00
    Permalink

    A “több szegmensben kínálnak autót” miért is fontos? Miután a Tesla 4 modellel lassan ott van globális eladások terén, mint a BMW, Merci, Audi trió a megszámlálhatatlanul sok modell-, motor- és karosszéria-variánsukkal? Ha innen nézzük, a németek iszonyat mennyiségű pénzt égetnek el, Musk meg jót röhög rajtuk…

Vélemény, hozzászólás?