A japánok S Mercije lehetne: Infiniti Q80

550 lóerő és 5,5 l/100 km fogyasztás: Infiniti Q80 Inspiration

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az Infiniti a luxuslimuzin méretű és jellegű, ám igencsak futurisztikus formájú Q80 Inspiration tanulmánnyal készült a Párizsi Autószalonra.

Infiniti Q80 Inspiration: futurisztikus luxusautó Japánból

Igazi luxuslimuzinnal, nemcsak a Mercedes-Benz S, Audi A8 és a BMW 7-es, hanem a Lexus LS ellenében sem rendelkezik - egyelőre - az Infiniti, ám most a Párizsi Autószalonon már megmutatta, hogy miként képzelné el csúcsmodelljét. Futurisztikusan, ugyanis a Q80 Inspiration középső tetőoszlop nélküli, szemben nyíló ajtós karosszériájával, tanulmányautósan négy független üléses, üvegtetővel fedett utasterével minden, csak nem konzervatív limuzin. Hosszúsága 5,06, míg magassága mindössze 1,34 méter.

Üvegtető, öngyilkos hátsó ajtók, középső tetőoszlop nélküli karosszéria, négy független üléses utastér


A hajtáslánc 3,0 literes V6-os biturbó benzinmotorból és - vélhetően az első kerekeket hajtó - villanymotorból 550 lóerőt hoz ki. Alapesetben a hátsó kerekek kapják a hajtást, de igény, illetve szükség esetén megy előre is. Egyelőre nincs arról hír, hogy milyen akkumulátort kap(na) a Q80, hogy konnektorból is tölthető lenne-e, valamint hogy milyen emissziómentes hatótávra lenne képes. Arról bezzeg van, hogy a hátsó utasokat érintőképernyő, magyarán tablet szórakoztatja az internet minden gyönyörével, az elöl ülők pedig egy-egy vetített kijelzőn (head-up display) követhetik nyomon az autózáshoz kötődő információkat. Ha pedig a sofőr is pihenne egy kicsit, a kormánykerék megfelelő gombjával a kamerák, radarok és lézeres szenzorok általi robotpilótának adhatja át a vezetés élményét. Városi araszolófunkció és autópályás program egyaránt van (elviekben), de a komolyabb manőverekhez, például az előzésekhez a sofőr engedélye szükséges.

Hirdetés

Van benne egy kis sportosság, 550 lóerővel lehet is

Mindez persze még csak koncepció, de ha belegondolunk abba, hogy tavaly ilyenkor Q30 néven kompakt koncepciót mutatott az Infiniti, jövőre pedig abból állítólag már valóság lesz, két év múlva akár jöhet is az Infiniti első valódi luxuslimuzinja, autonóm/önvezető autója.

Elölről futurisztikus, hátulról múltba kacsintó, kicsit olaszos

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.29. at 01:55
  Permalink

  Akkor gondolom ,nekik már csak erre áll fel.Én szoktam motorozni,de már ott sem érdekel hogy mennyit menjen a motor,ez már csak nagyzolás amit csinálnak ,én azt mondom az a lényeg, hogy a pontból b be kényelmesen biztonságosan jusson el az ember.

 • 2017.10.29. at 01:55
  Permalink

  De nem a japánok s mercije, hanem egy infiniti! Szerintem semmi köze a németek autójához, egy jól sikerült formaterv,lehet ízlelgetni szagolgatni, de németek mercijének nevezni egyszerűen szamárság! Aki ilyen értékű autót vesz, az nem foglalkozik a fogyasztással. Van pár- leginkább nem magyar- barátom, akinek 100 m ilkó feletti autója – autói!- van és a fogyasztás érdekli a legkevésbé! Hogy néz ki, minél drágább legyen, lehetőleg nagyon egyedi, menjen legalább 300 km-t- tesznek róla, hogy menjen!!- a villogás a lényeg, a megkülönböztető, elkülönölő bizsergető érzés, amit az autója ad. Vezettem őket, van benne valami…..

 • 2017.10.29. at 01:55
  Permalink

  Hagyjuk már,mostanában megjelenő cikkekben sokmilliós több száz lóerős autóknál azt kérdezgetik mennyit eszik legkisebbet százon,ez már égő.Aki ilyet vesz az nem nézi akinek meg nincs rá pénze leszarja.Ez akkor eszik ennyit százon,ha tolják.

 • 2017.10.29. at 01:55
  Permalink

  “A japánok S Mercije lehetne”. Inkább a 7es BMWje, merthogy a Japánok 89ben olyan S mercit kanyarítottak ki hogy a stuttgartiak inkább még visszamentek reszelgetni az akkor aktuális új csúcsmodellen és mégsem mutatták be a tervezett időben.

  Egyébként ott volt az Infiniti essence, tökéletes dizájnnal, ütős műszaki alappal (Nissan GTR), mégsem lett belőle semmi. Szerintem ebből se lesz…

Vélemény, hozzászólás?