A jövő klasszikusai

Alfa lesz a jövő Ferrari GTO-ja

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A VW Bogártól a Ferrari 250 GTO-ig számtalan típus vonult be az autós-történelem halhatatlanjainak csarnokába, de vajon melyik mai autóból lesz a jövőben klasszikus? Meg fognak lepődni.


Az elmúlt tíz évben forgalmazott autók közül szavazhatták meg az olvasók szerintük melyik lesz a legidőtállóbb.
A győztes az Alfa Romeo 8C Competizione lett, amely formavilágában nagyon hajaz minden idők egyik legnépszerűbb autójára, a Ferrari 250 GTO-ra. Ezt leszámítva nem nyomta rá bélyegét a kor divatja, így akár húsz év múlva is megőrizheti egyedi, szép formáját.
Annál meglepőbb a második helyezett, a Ford Focus RS. A Focus első generációs modelljét még nevezhetjük formabontónak, de a második inkább visszafogott vonalvezetésű. Az RS a Ford egyik legsikeresebb raliautójának, a Focus WRC-nek az utcai változata, és valószínűleg az olvasók ezt, illetve az autóba épített technikát értékelték. A másik két raliautóból lett utcai fenevad a Mitsubishi Lancer és a Subaru Impreza viszont nem szerepel a listán.
A harmadik helyezett Bugatti Veyron egyáltalán nem meglepetés. Kellőképpen formabontó és kellőképpen drága ahhoz, hogy ne találkozzunk vele nap mint nap az utcán, és ne unjuk meg még húsz év múlva sem.

A negyedik helyezett Fiat 500-ast azonban a legtöbb olvasó maga is megvásárolhatja. Itt teljesen egyértelműen a formát értékelték. Az ötszázas egyébként az egyetlen az első tízben, amelyik egy klasszikus darab újraértelmezése.
Szerepel még a listán a Honda S2000-es, a Nissan Skyline GTR, a Ferrari Enzo, az első generációs Audi TT, a legújabb VW Scirocco és a Tesla Roadster.
Érdemes lenne húsz év múlva elővenni ezt a listát és lecsekkolni, hogy mennyire volt igazuk az olvasóknak.
A jövő klasszikusai:
  1. Alfa Romeo 8C Competizione
  2. Ford Focus RS
  3. Bugatti Veyron
  4. Fiat 500
  5. Honda S2000
  6. Nissan Skyline GTR
  7. Enzo Ferrari
  8. Audi TT
  9. VW Scirocco
  10. Tesla Roadster

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?