A múlt hét legdrágább fotója: 90 helyett 180 felett hajtott!

Nem érte meg a sietség a 7-es főúton vasárnap, íme a legdurvább sebességtúllépés

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Megeshet, hogy észre sem vette a trafit annak az Audi S4 Avantnak a sofőrje, aki a megengedett sebesség több mint duplájával hajtott el előtte vasárnap a 7-es főúton. Mutatjuk, mibe kerül majd a mutatvány, amikor jön a csekk!

Gyönyörű autót fotóztak a Zala megyei rendőrök, bár közel sem úgy ahogy mi szoktunk: valószínűleg a képen látható Audi tulajdonosa is sokkal jobban örülne, ha egy használttesztben bemutatva jelenne meg autója az oldalunkon a rendőrségi hírek helyett, az ugyanis nem kerül pénzbe, ez a fotó viszont nagyon drága lesz. Vasárnap sajnos a sietség miatt kattant a kamera, a megengedett 90 helyett 181 km/órával hajtottak a ránézésre 2008 és 2012 között gyártott S4-es Audival, amelyben (már persze ha nem csak egy igényesen átöltöztetett TDI-ről van szó) a német prémiumgyártó 3,0 literes, turbós V6 TFSI erőforrása duruzsol 333 lóerővel és 440 Newtonméterrel.
Hirdetés
Ezek a tekintélyes adatok sem jogosítanak fel viszont senkit arra, hogy átlépje a sebességhatárokat. Ráadásul a fotóról az is egyértelmű, hogy a sebességtúllépés jelentős forgalomban történt, ami már a szabályokat rugalmasabban értelmező autósok jó része szerint sem fér bele.

Ezt a gyorshajtást a hatályos szabályok szerint 8 előéleti ponttal és 200 ezer forint bírsággal jutalmazzák a rendőrök, amelyet a napokban fog kézhez kapni az autó tulajdonosa vagy üzembentartója.

Mindenkinek azt javasoljuk, hogy ne kövesse a példáját, az ehhez hasonló járműveket határait nem a közutakon, hanem a pályanapokon érdemes inkább feszegetni, ahol erre biztonságosabb körülmények közt van lehetőség. A forgalomban ráadásul az ilyen mutatványokkal nem csak saját magad és utasaid életét veszélyezteted, hanem a többi közlekedőét is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?