A pedálos autóknak is lehet jövője, ha így néznek ki

Több ezren voltak kíváncsiak az Austin Pedal Cars modelljeire Goodwoodban

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nincs is szebb módja annak, hogy elültessük az autórajongás magjait a kicsikben, mint hogy megismertetjük velük az Austin Pedal Carséhoz hasonló pedálos modellautókat.

Goodwood minden évben otthont ad a Festival of Speed nevű rendezvénynek, de más eseményeket is szerveznek, például a Revivalt (újjáéledés), ahol főként klasszikus autók vonulnak fel. Azaz klasszikus stílusúak, ugyanis nem feltétlenül kell, hogy több évtizede legyártott autók jelenjenek meg, sőt: még csak nem is muszáj belsőégésű motorral hajtott kocsiknak lenniük. Ha megvan a retró kinézet, még a méret sem számít, hiszen az Austin Pedal Cars gyerekeknek szóló pedálos kisautói is részt vettek az eseményen.
Hirdetés
Jómagam utoljára egy Porsche 911-est hajtottam saját lábaimmal, még óvodás koromban, és akiknek volt hasonló élményben részük, azok bizonyára nosztalgikusan tekintenek az Austin Pedal Cars kicsi kocsijaira (amelyhez hasonló la legtöbb honfitársunknak pedálos Moszkvicsként jutott - a szerk.). A különösen részletgazdag pedálos autók gyakorlatilag a műfaj prémium szegmensét képviselik, méretük ellenére bizony nem olcsók, cserébe viszont alapos kidolgozottságuk jó eséllyel megszeretteti a gyermekekkel a vezetés élményét, vagy akár a klasszikus autók világát is. Korábban J40 Motor Company néven gyártottak pedálos autókat, de nemrég megszerezték az Austin márkanevet is, így hivatalosan ők gyárthatnak Austin pedálos modellautókat és azok alkatrészeit. Goodwoodban rengeteg 4 és 10 év közti gyermek pedálozhatta magát a kijelölt versenypályán az esemény során. Gondoltak a még kisebbekre is, hiszen őket szüleik tolhatták körbe az útvonalon. Az igazán versenyszelleműek is beleélhették magukat az élménybe, a pályát ugyanis úgy alakították ki, hogy legyen hely előzni. Settrington kupa néven egy 200 méteres szakaszon több apróság is kipróbálhatta képességeit és az Austin pedálos autókat. A verseny ráadásul a Le Mans-hoz hasonlóan gyalog indul, el kell ugyanis szaladni az autóig, és a beszállásnál és indulásnál értékes másodperceket lehet nyerni. Arról nem beszélve, hogy bizony egy 200 méteres szakaszon még akár a felnőttek lábai is elfáradnának, ha pedálozni kellene. Az aranyos eseményben pedig a legjobb, hogy egy milliliter olajat sem égettek el - a mai üzemanyagárak mellett nem is árt megtanítani a kicsiket, hogy az autózásnak bizony ára van - akár pénzben, akár fáradtságban.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?