A Peugeot a legmegbízhatóbb márka Nagy-Britanniában

A J.D. Power megbízhatósági felmérésén a Peugeot végzett az élen

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Jelentős elismerés a Peugeot számára, hogy a J.D. Power megbízhatósági felmérésén az élen végzett.

Nagy-Britanniában a J.D. Power nagyszabású felmérésén 2018 novembere és 2019 januárja között nem kevesebb mint 11 530 autós nyilatkozott tapasztalatairól. A felmérés során arról kérdezik az autótulajdonosokat, hogy milyen hibákat tapasztaltak legalább egy, legfeljebb hároméves járművükkel kapcsolatban az elmúlt 12 hónap során.
Hirdetés
A vizsgálat során nyolc kategóriában (karosszéria, vezetési élmény, funkciók és kezelőszervek, multimédia és infotainment, ülések, fűtés és klímaberendezés, utastér, valamint hajtáslánc) összesen 177 hibajelenségről kérdezték az autótulajdonosokat. Minél kevesebb problémáról számolnak be, annál alacsonyabb az adott márka pontszáma és annál előrébb végez a rangsorban. A Peugeot idén 77 pontot ért el, ami egyben a J.D. Power felmérések európai történetének második legkedvezőbb eredménye. A 2019-es brit felmérésen 11 pontos előnnyel végzett az élen az oroszlános gyártó, két korábbi győztest maga mögé utasítva. A márka négy típusa (108, 208, 2008 és 3008) is dobogós helyen végzett az egyes méretosztályok versenyében. Közülük a 208-ast a városi kisautók legmegbízhatóbb képviselőjének szavazták meg a brit autósok.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?