Álcázva száguldozik az új Audi A8

Az új A8 szinte teljes pompában körözött a Nordschleifén

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Lekapták az Audi A8 legfrissebb példányát, még tesztelés közben. Hiába az álcázás, szinte minden részlet jól kivehető rajta, úgy tűnik, a külső már kész, ám csak jövőre mutatják be.

Bevett szokás a gyártóknál, hogy a Norschleifén tesztelik az éppen készülő autókat. Ezen a zárt pályán elég sok helyzetben próbálgathatják a technikát, sok a gyors kanyar, de van jó hosszú egyenes szakasza is, nem csoda, hogy a lesifotósok is szinte hazajárnak a pálya mellé. Most éppen a Motor1.com paparazzója lőtt az új Audi A8-ról képeket, amiken elég sok kiderül az Audi legnagyobb limuzinjáról. Hiába álcázták nyakig a tesztautót, az örvénylő fóliázás nem takarja el a főbb vonalakat.
Hirdetés
Számítottunk rá, hogy a Prologue tanulmányautó fog rajta visszaköszönni. Persze mindent nem lehet, így ahhoz képest nagyobbak lesznek az első fényszórók, a hatalmas hűtőrács viszont egészen hasonló, nem is lett volna könnyebb annál nagyobbat rajzolni. A hosszan nyúló tetőív végén pedig ott a Prologue tanulmányhoz hasonlóan finoman gömbölyített far, amit egy apró ívvel azért megtörtek a csomagtér ajtón, ez valószínűleg a jobb légellenállás miatt volt szükséges. A technikáról egyelőre elég ködösek az információk, annyi viszont már szárnyra kapott, hogy a Bentley Bentaygából ismert 600 lóerős 6,0 literes W12-es fenevadat is megkaphatja. Nyilván a hibridrendszerek különböző változatainak tesztelését sem hagyják ki a sorból, minimum szükségük lesz egy plug-in hibrid megoldásra, hogy versenybe szállhasson a Mercedes S-osztállyal.
Nem is lenne könnyű találgatni, milyen technikai újdonságokat kaphat az A8, szinte mindent bele fognak sűríteni, amit az Audi jelenleg tud, és amit az új Q7-ben már bevetettek. Régóta ígérik, hogy az A8 lesz az első igazi önvezető autójuk, kíváncsian várjuk, mennyiben tudja felülmúlni majd a Q7-et. Erre állítólag 2017-ig várnunk kell, csak jövőre fogják bemutatni az új óriás szedánt, valószínűleg tavasszal, a Genfi Autószalonon, a forgalmazás még később kezdődik majd.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?