Autós hajszában kapták el az időseket károsító ál-rendőröket

Autós üldözés kerekedett, mikor az igazi rendőrök a magukat rendőrnek kiadó bűnözők nyomába eredtek

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Két férfi rendőrnek adta ki magát, hogy így károsítsanak meg időseket. Amikor lebuktak, menekülésbe kezdtek, ám az autós üldözésnek egy súlyos baleset vetett véget. Mutatjuk a részleteket!

A két budapesti bűnöző a napokban brutális balesettel végződő története még 2021 októberében kezdődött, amikor Újbudán, az utcán szólítottak le egy idős férfit, magukat a környéken történt betörések ügyében nyomozó rendőrnek vallva. Egyikük a mobiltelefonján mutatott egy fotót, amelyet a rendőrigazolványának hazudott. Hazakísérték a bácsit, azzal az ürüggyel, hogy hogy otthonában lefényképezzék pénzét és ékszereit, ám amikor előkerültek az több millió forintot érő értékek, azt egyszerűen ellopták. Hasonló módszerrel próbálkoztak 2022. május 3-án is, szintén a XI. kerületben. Szintén az utcán szólítottak meg egy idős férfit, akinek mobiltelefonon mutattak rendőrigazolványt, és azt mondták neki, hogy betörtek otthonába. Hazakísérték, hogy „ellenőrizhessék”, mi tűnt el, ám az egyik szomszéd közbeavatkozása elriasztotta őket.
Hirdetés
Az újbudai rendőrök a harmadik hasonló eset után már egyértelműen összekötötték a szálakat, és fokozott figyelemmel kísérték a hasonló eseteket. A két férfi végül május 18-án délelőtt, a XIV. kerületben csapott le ismét, azonos módszerrel. Ezúttal sikerrel jártak és több százezer forintot zsákmányoltak, majd elmenekültek, de szerencsére sikerült beazonosítani őket. A feltételezett tettesek kocsiját utolsó akciójuk után nem sokkal megtalálták, majd amikor a két férfi a rendőrautók jelzéseit figyelmen kívül hagyva továbbhajtott, akkor a BRFK Vagyonvédelmi Osztály és a Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársainak segítségével próbálták megállítani őket. Végül 12 óra körül két másik autónak ütköztek, majd egy parkoló járművet is összetörtek menekülés közben. Így ért véget az üldözés a XVI. kerületben, természetesen a súlyos baleset után az elkövetők már nem tudtak tovább menekülni. A két menekülő férfit és az egyik vétlen autó sofőrjét a mentőknek kórházba is kellett szállítani, csak ellátásuk után tudták őket őrizetben venni a rendőrök. Végül bűnszövetségben elkövetett kifosztás bűntett és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki őket, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására is. Súlyosabbá teszi a helyzetüket a menekülés is, hiszen a baleset miatt a fővárosi nyomozók nem csak további hasonló csalások és rablások ügyében keresik az összefüggéseket, az autós üldözéssel járó közúti veszélyeztetés és egyéb közlekedési jogsértések miatt is felelniük kell.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?