Barátját gázolta halálra Valentino Rossi

Marco Simoncelli halálosat bukott

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Szörnyű baleset történt a Malajziai MotoGP-futamon, Sepangban. Marco Simoncelli megcsúszott, majd ketten ütköztek bele. Simoncelli nem élte túl.

Tragédia a malajziai MotoGP-futamon: Marco Simoncelli megcsúszott, majd Colin Edwards és a Simoncelli legjobb brátjának számító Valentino Rossi nem tudta őt kikerülni. Olyan erővel csapódtak bele, hogy Simoncelli sisakja lerepült és míg a másik két versenyző saját lábán maradt a baleset után is, Simoncelli nem élte túl az ütközést, melynek erejétől bukósisakja is lerepült fejéről.
Nem feltételezhető, hogy ne lett volna biztonságosan beszíjazva a mindössze 24 éves, de 3 évvel ezelőtt, 2008-ban a 250-es géposztály világbajnokaként végzett, a MotoGP-ben pedig tavaly óta versenyző Simoncelli sisakja, így vélhetően az ütközés ereje törte szét annak biztonsági reteszét. A lerepülő sisak természetesen nem csak Simoncelli fejének okozhatott sérüléseket, hanem a sisakot letépő erő csigolyáinak, gerincének is sérülést okozhatott.
Hirdetés
A bukás után a versenyt természetesen rögtön megszakították, a pályán eszméletlenül fekvő versenyzőt pedig a pálya melletti mobilklinikára vitték, keringése állítólag már akkor sem volt, s újraélesztése sem sikerült, azaz Simoncelli belehalt sérüléseibe. Nyugodjon békében!
A bukás másik két résztvevője közül Edwards kisebb sérüléseket szerzett, Rossi pedig fizikailag sértetlenül úszta meg az esetet, melynek feldolgozása bizonyára számára sem lesz könnyű.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.31. at 09:15
  Permalink

  Teljessen eggyezek Combival, már eleve baj lehetett. Eszméletvesztés, infarktus,…és ez miatt sodródott jobbra!!!! A sisakot /és fejét is/pedig a fejére eső motor roppanthatta meg és…..

 • 2017.10.31. at 09:15
  Permalink

  Nem lehet itt okos az ember, a feltételezéseknek sincs értelme.Én is láttam a felvételt,nem lehet tisztán látni a részleteket.Egy biztos egy nagy egyéniséget vesztettünk el!!!!!!
  NYUGODJ BÉKÉBEN MARCO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • 2017.10.31. at 09:15
  Permalink

  Enyhe fogalmazás hogy a sisak leesett a fejéről..
  Mondjuk ki, leszakadt mikor Edwards alá csúszott, és ripityára tört mikor Rossi elé került.Azért egy ilyen sisak se bír ki mindent.
  Szerintem Simoncellivel történt valami, ugyanis ha esik egy motoros az első hogy a motort ellöki magától, és kicsússza a borulást.A videón sajna nem látszik, de nagy valószínűséggel senki nem ment neki Simoncellinek, sőt ami látszik az az hogy nem hibázik a kanyarban, hiszen akkor a motor az íven kifele csúszna, de látszik hogy simán vette a kanyart, sőt kapaszkodott a motorba is.Valószínű rosszul lett, vagy infarktust vagy egyéb hirtelen rosszul léttel járó dolgot “kapott el” a versenyen.

  R.I.P.

 • 2017.10.31. at 09:15
  Permalink

  Egyszerűen felháborítónak tartom, hogy félrevezetik az olvasót csak azért, hogy egy hatásos címet olvashassunk! Semmi köze nem volt Rossinak a halálos ütközéshez!!!

 • 2017.10.31. at 09:15
  Permalink

  Én többször is megnéztem a videót és le is lassítottam és Colin Edwards ütközött közvetlenül Marco Simoncellivel,Valentino Rossit Edwards motor hátsója csapta ki. Rossit nem látni, hogy közvetlenűl ütközött Ő már sodrodott kifelé

 • 2017.10.31. at 09:15
  Permalink

  Én többször is megnéztem a videót és le is lassítottam és Colin Edwards ütközött közvetlenül Marco Simoncellivel Valentino Rossit Edwards motor hátsója csapta ki.

Vélemény, hozzászólás?