BMW i3-mal újít az osztrák rendőrség

Eins, zwei, polizei, i3

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ausztria már a negyedik európai ország, ahol rendőrségi célokra használják majd az elektromos BMW i3 modellt. Az osztrák mezőváros elkötelezett.


Az osztrák rendőrség is rákapott az elektromos autózás ízére, és a BMW kompakt elektromosával, az i3-assal frissítette flottáját. A szervek a zéró-emissziós verziót választották, nem hatótávnövelős REX-et. Ez valamelyest lekorlátozza a BMW i3 használati körét, attól azonban nem kell félni, hogy ne érné utol a gyorsuló huligánokat. A hivatalos európai hatótávja egyébként 130-160 km között van, amit a valóságban is tartani tud, normál használatban kb. 150 km után kívánja a töltést. Hogy valóban bevetik-e élesben, vagy csak marketing célokra használják majd, az nem ismert, ahogy az sem, hogy később növelik-e az i3-as Polizei flottát. Thomas Oberbeirsteiner, a Swarovski kristályvilágról elhíresült Wattens város főparancsnoka elmondta: „Fontos volt, hogy megfelelő eszközt kapjon a rendőrség. A BMW pozitív koncepciója meggyőzött minket. Mezővárosként tisztában vagyunk a célunkkal. Ezért viszünk e-mobilitást a közutakra is.”
Hirdetés
Ausztria egyébként nem az első, aki a bajorok i3-masát rendőri feladatokra használja. Az Egyesült Királyságban, Németországban és Olaszországban is használják, míg a Los Angeles-i rendőrség nem kevesebb, mint 100 darabot rendelt belőlük.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?