BMW i3 visszahívás benzinszivárgás miatt?

Érdekes jelenség miatt hívják vissza az i3-as BMW-ket

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A BMW i3 alapvetően egy elektromos autó, most mégis üzemanyagszivárgás miatt hívják vissza őket. Hogyan lehetséges mindez?


Aki jártas az autók technikai világát illetően, tudja, hogy a BMW i3-as többnyire egy elektromos modell. Azért többnyire, mert a vásárlók egy része a hatótávnövelő belsőégésű motorral rendeli, amely akkor is biztosítja a haladást, ha az akkumulátor lemerült, emellett persze tölteni is tudja a cellákat.
Hirdetés
A BMW most az ilyen, azaz REX (range extender) verziókat szólítja szervizbe egy biztonsági visszahívás kapcsán (nem csak az Egyesült Államokban, hanem Európában, azaz hazánkban is), mert az akkumulátor egyik kábele kidörzsölheti a benzintartályt, ami szivárgáshoz és ennek megfelelően tűzesethez vezethet. Az ügyfelek egyelőre nem számoltak be negatív jelenségekről, semmiféle baleset sem történt, a bajorok megelőző szándékkal viszont visszahívják és átvizsgálják az érintett modelleket, az ügyfeleket a szokásos módon értesítik.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?