Börtön vár Stohl Andrásra

10 hónap letöltendő Stohl András büntetése

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Fellebbezésének megfelelően enyhítette a másodfokú tárgyalás a színész büntetését, ám Stohl a letöltendő börtönt így sem tudta elkerülni.

Mint az köztudott, Stohl András 2010. május 8-án hajnalban balesetet okozott, amikor Budapestről Fót felé haladva áttért a szemközti a sávba és ott két autóval ütközött, ő sérülések nélkül szállt ki totálkáros autójából, a másik két autóban azonban négy utas is sérült, köztük egy idősebb úr súlyosan, ő combnyaktörést szenvedett. Sérülését korábban maradandó fogyatékosságnak minősítette egy szakértői vélemény. Utóbbi alapján első fokon két év, négy hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélték a baleset idején ittas, szervezetében kábítószer fogyasztás nyomát is hordozó színművészt.
Stohl András enyhítésért fellebbezett, s közben enyhítő körülményként drog-prevenciós programot indított, mellyel zömében iskolákat járt és tartott előadást a kábítószer veszélyes hatásairól. A tegnapi tárgyalás bírónőjét azonban ez nem hatotta meg kellő képpen, mivel Stohl András nem először okozott balesetet ittas állapotban és az egyértelmű ittasság mellet most még a kábítószeres befolyásoltság gyanúja is fennállt (csak az bizonyított, hogy a megelőző este fogyasztott kábítószert), ezúttal az eddigieknél hangsúlyosabb büntetést látott szükségesnek. Nagy port kavart, hogy Stohl András a baleset után elhagyta a helyszínt, ennek kapcsán a védelem bebizonyította, hogy a színész "tudatszűkült állapotban" volt, ám azt, hogy ennek oka az ittasság, vagy a balesetnél szerzett agyrázkódás volt, nem tudni. Az ítélet nem a védőbeszédek, illetve Stohl prevenciós kampányai miatt módosult jelentősen az elsőfokúhoz képest, egy frissebb szakértői vélemény alapján kiderült, hogy Stohlt nem szükséges maradandó egészségkárosodás okozásával vádolni, a combnyaktörést szenvedett K. Pál nem a baleset miatt sántít.
Hirdetés
A Stohl Andrást védő Ruttner György szerint védence ismertsége miatt nem volt elkerülhető a letöltendő büntetés, mint azt a védőbeszéd során is hangoztatta, hasonló esetekben a bíróság korábban sok esetben enyhébb ítéletet hozott. Stohl most 600 ezer forintot és a perköltségek részét is kénytelen befizetni, valamint a 10 hónap letöltendő börtönt sem kerülheti el, igaz, a baleset óta tanúsított higgadt, megbánó magatartását bent is folytatva, feltételekkel akár 5 hónap után szabadulhat. A másodfokú ítélet ellen fellebbezésnek helye már nincs, a döntést hozó bírónő szerint a börtön után Stohl még hitelesebben tarthat majd drogprevenciós, illetve az ittas vezetés ellen szóló előadásokat.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.31. at 11:27
  Permalink

  Megigérem jó leszek akkor felezik talán a felét. És ha jól tudok sakkozni és várni kell mert nincs hely a börtönben még el is évülhet.Aranyos ugye?????

 • 2017.10.31. at 11:27
  Permalink

  Ez esetben teljesen más lenne a megítélés. Nem tudom akkor is demonstrálnának a színésztársak a balesetet okozó büntetésének enyhítésért?
  Ha már USA, ott vasszigor van. Az egyik kinn élő magyar holt részegen vezetett, lassan, csalinkázva, persze balesetet nem okozott. Kiszúrták a rendőrök, olyan részeg volt, hogy ki sem bírt szállni az autóból. Több éves letöltendő börtönbüntetést kapott emiatt. Másik eset: Egy bankigazgató ittasan vezetett, és így hátulról belement az előtte álló járműbe. Hátul 2 gyerek volt, senki nem sérült egy karcolásnyit sem, mégis 3 napig le volt tartóztatva kiskorúak veszélyeztetéséért. A bírósági eljárás majd később lesz.

 • 2017.10.31. at 11:27
  Permalink

  Innen kívánom Bucinknak hogy egy mezei polgár ugyanilyen feltételek mellett üsse el kis családját, egyikőjöket combnyaktöréssel……Majd akkor megkérdezzük hogy elég lesz e a bűnösnek a 10 hó letöltendő:)
  Nem szeretem az USA-t, de az ottani bírósági gyakorlat, és ítélethozatal mérföldekkel előttünk jár.Persze ott is úsznak meg büntetést, de nem ilyen aránytalansággal.

 • 2017.10.31. at 11:27
  Permalink

  A kutya ugat a pénz beszél vagy hogy is van???????Míg Damu Roland 6 évet kapot egy kis k…..
  állítólagos megeröszakolásáért ez meg röhög a megnyomorul ember szemébe!!!!

 • 2017.10.31. at 11:27
  Permalink

  Combi, nagyon szépen összeszedet, korrekt hozzászólást írtál nekünk. Külön köszönet a kiollózott paragrafusokért. Sajnos a magyarosan értelmezett demokráciában, liberális törvénykezés van értelemben. Azaz [b]vannak egyenlők, és egyenlőbbek[/b]!

 • 2017.10.31. at 11:27
  Permalink

  Tisztelt Combi!
  A leírtjai egyértelműek és ez lenne a hatályos jog betartva, illetve a következetes bírói jog betartói gyakorlat a hozzászólás végén levők példák alapján!
  DE … a jelenlegi hazai gyakorlat SAJNOS nem ez, nincs sem konzekvens magatartás, sem pedig visszatartó erőm sem, másról nem is beszélve!
  Sajnos vagy nem, a vétlen 5-6 jogszabály védi, még a vétkest / és nem bűnöst írtam!!/ 28 … ! Ezt sem kell kommentálni! RENDBEN, az is igaz senkire megalapozatlanul ne kiáltsunk farkast !
  DE .. ha 2 év 4 hónap jár azért, mert egy párbeli rendezvényen a kis karikás ostorral Illetékes közszemély felé a vétkes csattintott, avagy oda akart csapni …., mert hát ugye ennek a társadalmi veszélyessége és a többi míly nagy …, akkor azt kell mondani, hogy az ember élet vagy a bűnösség “bakfitty ” ! Ez csak egy példa volt, és szomorú … nagyon szomorú az áldott állapotok tömege!

 • 2017.10.31. at 11:27
  Permalink

  Közúti baleset okozása
  187. § (1) Aki a közúti közlekedés szabályainak megszegésével másnak vagy másoknak gondatlanságból súlyos testi sértést okoz, vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.
  (2) A büntetés
  a) három évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekmény maradandó fogyatékosságot, súlyos egészségromlást vagy tömegszerencsétlenséget,
  b) egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekmény halált,
  c) két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekmény kettőnél több ember halálát okozza, vagy halálos tömegszerencsétlensége
  okoz.

  Járművezetés ittas vagy bódult állapotban
  188. § (1) Aki szeszes italtól befolyásolt állapotban vagy a vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt vasúti vagy légi járművet, valamint gépi meghajtású vízi járművet vagy úszó munkagépet, avagy közúton gépi meghajtású járművet vezet, vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.
  (2) A büntetés bűntett miatt
  a) három évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekmény súlyos testi sértést,
  b) öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekmény maradandó fogyatékosságot, súlyos egészségromlást, vagy tömegszerencsétlenséget,
  c) két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekmény halált,
  d) öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekmény kettőnél több ember halálát okozza, vagy halálos tömegszerencsétlenséget
  okoz.
  A sima közúti baleset okozása innen kimaradhat, mert ugye ittas, és drogos volt, ergo hiába fizet, vagy közmunkázik az az itélethozatalnál irreleváns kellene legyen.

  Itt az ittas, vagy bódult állapotban a lényeg, hiszen nem az van írva hogy ittas ÉS bódult állapotban, tehát a törvény nem tesz kivételt ha ittas is és bedrogozva is vagy egyszerre.Na ez nem semmi.
  Na de mindegy azt nem értem hogy az alap büntetési tétel súlyos testi sértésnél (márpedig a combnyaktörés az az), maximum 3 év.Erre jönne még rá hogy visszaeső, meg az idióta magyarázat amiért elment a helyszínről, és a barátnőjét hívta hogy vigye el a balhét.Na ezt mondja majd mindenki amikor elhajt egy baleset helyszínéről, mert ezek szerint ha egy szinésztől beveszik csont nélkül akkor egy mezei polgártól is el kellene hinniük 🙂

  Szóval amit én elfogadhatónak tartottam volna ítélet a következő lenne:
  1 év letöltendő, feltételes szabadlábra helyezés nélkül, és ha már ráér egy évig akkor drog és alkoholelvonóra kötelezés, jogosítvány 5 évre történő bevonásával.
  Ha Zalatnai Cimi, meg Stadler Józsi bácsi sem úszta meg olcsón akkor nehogy már Császár Előd után Stohl is megússza…

  Ja és egyetértek azzal aki drogosan, ittasan ül volánhoz az tudja mit csinál, ergo legyen szándékos emberölési kísérlet 🙂

 • 2017.10.31. at 11:27
  Permalink

  Az ittas (drogos) vezetést: nemre, bőrszínre, foglalkozásra tekintet nélkül SZÁNDÉKOS EMBERÖLÉSI KÍSÉRLETNEK kellene tekinteni akkor is ha nem okoz balesetet. Ennél kisebb büntetést nem engednék.
  A sittet meg átköltöztetném a gyógyüdülőből az urán bányába.

 • 2017.10.31. at 11:27
  Permalink

  Ez a kis tetű az ismertsége/kapcsolatok/pénz miatt megúszta! Egy átlagos embert pedig évekre lesittelnének. 10 hónap egy gyógyszállóban kb. Állampusztára kellene inkább vinni a buzik közé, hogy tanuljon valamit az esetből!

 • 2017.10.31. at 11:27
  Permalink

  Én azt sem értem, hogy miért lehet a drogozást(ráadásul VISSZAESŐKÉNT!) egy ilyen kamu “eltereléssel” megúszni! Egyszer már megpróbálták azt a tetű stóhlt elterelni, de mint a mellékelt eset mutatja, sikertelenül! Akkor most hányszor lehet még neki ezt a trükköt eljátszani? Vérforraló ez a piti ítélet! Öt évre kellett volna lecsukni, mindenféle kedvezmény és korábbi szabadulás nélkül!!!

 • 2017.10.31. at 11:27
  Permalink

  A bíróság úgy döntött Stohl részéről nem történt cserbenhagyás annak ellenére hogy elhajtott. Ez miért is??????????????????????????????????

 • 2017.10.31. at 11:27
  Permalink

  Ez gusztustalan a bíró részéről. Az ügyvéd arra hivatkozott, hogy ismeretsége miatt kapott ilyen sok “10 hónap letöltendőt” inkább ilyen keveset!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Egy kevésbé ismert egyént ezért már évekre lecsuktak volna. És ha még ezek után felkapják az már mindennek a teteje, ne keljen sajnálnom azért hogy a havi kereset kiesése 1,5 millió!!!!!!

 • 2017.10.31. at 11:27
  Permalink

  most nézem a Híradót az RTL-en..
  Stohl 10 hónap letöltendőt kapott visszaesőként
  egy graffitiző visszaeső fiatal pedig 1 év 2 hónapot kapott.De az is durva hogy mikor elöször kapták el akkor 7 hónapot kapott 3 évre felfüggesztve..

 • 2017.10.31. at 11:27
  Permalink

  Ismerősömet ugyanilyen súlyú bűnért 3 év letöltendőre ítélték. Pedig ő “csak” ivott. Ebbe – az ítéletbe és a börtönévekbe – rokkant bele, majd meg is halt. Szégyenteljes, hogy a törvény előtt nem mindenki egyenlő. Ezzel arra bíztatnak mindenkit: Igyál, drogozz rendszeresen, légy törvénytelen – de ne felejts el celeb lenni – akkor megúszod! Egy színész azt hitet el magáról amit akar. Ez a foglalkozása.

Vélemény, hozzászólás?