Brazília Abarth SUV-ot is kap

Nem hagyhatta ki a ziccert az Abarth, hogy sportos SUV-ot készítsen

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Érdekes módon errefelé ismeretlen a Fiat Pulse, pedig a SUV-mánia miatt Európában is sikeres lehetne. De a Fiat a dél-amerikai piacra koncentrál vele, és most már sportos, Abarth változata is van

Villanyhajtású autók gyártására áll át az Abarth is valamikor a jövőben, már gőzerővel dolgoznak a Fiat 500e alapjaira épülő sportos masinájukon. Ám most még a hagyományos járművek terén is vannak kiaknázatlan területek, ahová még nem tették be a lábukat. Ilyen a SUV-szegmens. Viszont furcsamód egyelőre leginkább a dél-amerikai, leginkább a brazil piac a vonzó a Fiat számára, így a Pulse nevű crossoverből faragott Abarth is csak ott lesz kapható.
Hirdetés
Átalakulása során a tuningvállalattól megszokott kiegészítőket kapott a Pulse. Többek között egyedi hűtőrácsot, természetesen Abarth emblémával, látványos légbeömlőket az első lökhárítóra, hátra pedig diffúzor díszt, valamint dupla kipufogóvéget. Az Abarth emblémák a sárvédőkön is feltűnnek, illetve a küszöbök feletti matricázáson a márka neve olvasható. Arról nem árultak el információkat, hogy motorikusan mennyire nyúltak hozzá az autóhoz. Az biztos, hogy a motorházteteje alatt az egyik egység az 1,3 literes, szívó benzinmotor, alapból 106 lóerővel és 134 Nm forgatónyomatékkal. Ehhez ötfokozatú manuális sebességváltó kapcsolódik. A másik lehetőség a turbós egyliteres, ami már 128 lóerőt és 200 Nm forgatónyomatékot tud. Gyorsulása pedig 9,4 másodperc 100 km/h-ra. De valószínűleg nem fogja érintetlenül hagyni ezeket a számokat az Abarth, hiszen a név kötelez.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?