Brutális 2 másodpercek – közlekedésbiztonsági videó

Nem csak a telefonálás, egy pillantás is végzetes lehet vezetés közben

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A kézben tartott készülékkel telefonálás tiltott, navigációt nyomkodni, a kihangosított telefonra pillantani viszont ugyanilyen veszélyes lehet.

Két másodperc alapvetően minimális idő, de gondoljunk csak bele, hogy az 50 km/órával haladó autó 27,7 métert tesz meg 2 másodperc alatt. Ha egy gyalogost 2 másodperccel hamarabb észlelünk, akkor ennyivel rövidebb úton fogunk tudni megállni előtte. És ez csupán városi tempó, az országúti 90 km/óránál már 50, az autópályás 130-nál 72,2 métert teszünk meg ennyi idő alatt. Ezért fontos hangsúlyozni, hogy nem csak a kézben tartott készülékkel telefonálás veszélyes, még nagyobb rizikó a telefont nyomkodni, SMS-t vagy e-mailt olvasni, navigációt pötyögni, vagy csupán az ülésre rakott készülékre pillantani, netán kibontatni egy kis elemózsiát, itókát. Mindezt igen látványosan és drámaian szemlélteti az alábbi közlekedésbiztonsági videó.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?