Cicaharc a Nascaron

Egymásnak esett a két befutó a célvonal után

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Igaz, hogy a Nascar versenyek önmagukban is érdekesek, már csak a szervezés és a pontverseny miatt, a futamokon belül mégis a pilóták gyenge idegzete viszi a műsort.

Most nem a tipikus Nascar körversenyen járunk, hanem a Truck Race sorozat kanadai állomásán, ahol rendes versenypályán nyúzzák a gépeket. Csővázas, igazi versenyautók ezek a műanyag héj alatt, de messze nem kiélezett csúcstechnika. Most viszont nem az autók az érdekesek, ahogy egyik Nascar futamon sem. Sokkal inkább az, hogy melyik pilóta dobja le a láncot hamarabb. Valamiért ugyanis itt megszokott, hogy egymásnak esnek a pályán és azon kívül is.
Hirdetés
Megy a lökdösődés folyamatosan, de a kritikus pillanat az utolsó kör legutolsó kanyarjában, a célegyenesre forduláskor történik. A két befutó már több kanyar óta centikre száguld, majd a második helyen álló Nemechek (nem Ernő, bár valószínűleg neki sem lehetett egyszerűbb gyerekkora) teljesen elveszti a fejét és ki akarja lökni a vezető helyen álló Cole Custert. A két befutót úgy intik le, hogy Nemechek közben végig a falhoz szorítja Custert. Mivel nem volt egyértelmű, ki nyerte a versenyt, amíg a bírák meghozták a döntést, a két pilóta egymásra talált a pálya szélén és illően összekaptak. Igazi színház ez a Nascar!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?